Nuorisosäätiö on vuonna 1961 perustettu yleishyödyllinen Keskustaa lähellä oleva yhteisö. Se tukee tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen. Säätiöllä on yli 3000 asuntoa, joissa asuu noin 4500 nuorta.
Verkkolehti Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskon 5.2.2018 kirjoituksen otsikko ”Pääministeri Juha Sipilän puolue sutii” otti silmään. En tiedä nimeääkö Huusko tarkoituksella keskustapuolueen Juha Sipilän puolueeksi, mutta otsikko osuu kohdalleen. Entinen keskusta tosiaan on kadonnut jonnekin. Sen tilalle on tullut Juha Sipilän johdettavaksi antautunut kokoomushenkinen puolue, Sipilän keskusta, josta nykymenolla on tulossa pikkukeskusta.
Matti Vanhanen keräsi eilisissä presidentinvaaleissa vain 4,1 prosentin äänisaaliin, 122 320 ääntä. Tulos on surkea, suoraan sanottuna vähän nolokin Suomen suurimmalta puolueelta jonka ehdokas on entinen pääministeri jolla on laaja ulkopoliittinen kokemus ja asiaosaaminen mallillaan. Tilannetta ei paranna se, että 2006 hän oli myös presidentinvaaleissa ehdolla ja keräsi 18,63% kannatuksen. Eli yli neljä kertaa eilistä paremman lukeman. Toki osansa selittää istuvan presidentti Niinistön valtaisa kansansuosio, mutta ei sekään tarpeeksi.
Keskusta teki presidentinvaaleissa taktisen virheen. Keskusta kävi vaalikampanjaa Paavo Väyrystä vastaan, kun sen olisi pitänyt haastaa Sauli Niinistöä. Taktiikka johti erittäin huonoon vaalitulokseen. Keskustan ehdokas Matti Vanhanen sai 4,1 prosenttia äänistä.
Entinen pääministeri Matti Vanhanen on ollut Keskustan presidenttiehdokkaana jo runsaat puolitoista vuotta. Hän on sen ajan kiertänyt ahkerasti ympäri maata, mutta hänen kannatuksensa laahaa vain parissa prosentissa. Vanhasen ongelmana on juuri Keskustan omat kannattajat. Kyselyjen mukaan heistä 69% antaisi Sauli Niinistölle äänensä ja Paavo Väyryselle 9%. Vanhaselle itselleen Keskustan kannattajien äänistä jäisi vain 17%.
Vanhaselle näyttää olevan vaikeaa ymmärtää, että kansa kaipaa tulevalta presidentiltä karismaa. Presidentillä pitää olla selkeä näkemys Suomen paikasta maailmalla ja visio tulevaisuudesta.
TV1 toimittaja ei kysynyt Vanhaselta ulkopolitiikan peruskysymyksiä ns. isäntämaasopimus, monikansallisten joukkojen tuominen suomeen, suur-sotaharjoitukset, Britannian ja Yhdysvaltain kanssa tehdyista sotilaallisista sopimuksista ja NATO yhteistyön syventämisestä.
Asiantunteva, selkeä, tasainen ja rento. Näihin sanoihin voisi tiivistää Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen puheen eilisessä presidenttitentissä. Matti Vanhasella on Sauli Niinistön ohella ehdokkaista vahvin asiantuntemus nykypäivän ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, puolustus- ja pääministerikausilla saavutettu tietämys näkyi puheessa.
Seurattuani muutamia vaaliohjelmia TV:stä ja nähtyäni pari ehdokasta livenä vaalikentällä vaalityötä tekemässä, vaalien asetelma on alkanut minulle kirkastua. Seuraavassa esitän analyysini joka toki olisi muutenkin itsestäänselvä, mutta kyllä tämä vaaliasetelma on selkeästi kristalliisoitunut nyt kun olen kuullut mitä kullakin ehdokkaalla on ollut vaalitenteissä sanottavaa.
Ehdokkaita on tällä kertaa suuri määrä, se on kirjava joukko. Kuultuani eilen Matti Vanhasen vaalitentin, sain siitä aiheen tämän blogin kirjoittamiseen.
YLEn neljäs presidenttiehdokas oli pääministerivuosina eri tavoin tutuksi tullut pitkän linjan keskustalainen poliitikko Matti Vanhasen. Hän tunnusti, että tämä presidentinvaali on hänelle elämän tärkein vaali, mutta tuliko se mitenkään esille tämän ohjelman aikana?
Kuvahan on melko usein käytetty kasvonpuolikasidea. Vastaavaa kuvaideaa on käytetty Spiderman 2-mainoksessa, Conor McGregor-julisteessa ja John Lennonin julisteessa.
"Suomen asia on meidän" on ruotsalaisten toimittajien Olof Lagercrantzin ja Karl-Gustaf Hillebrandin kirjoittama kirjanen.