Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Natsikortti

Mitä natsi-aate oikeasti on?

Natsismista puhuttaessa siihen käsitteeseen liittyy mielikuva kansallismielisyydestä, isänmaallisuudesta ja rodun puhtauden ihanteesta.

Mielikuvat eivät useinkaan pidä paikkaansa, eli ne eivät vastaa todellisuutta. Tässä tapauksessa mielikuva pitänee paikkansa aika hyvin, sillä sitähän  natsismi ytimeltään todella oli ja on. Natsismi oli kansallismielisyyttä ja rasismia, jos niitä nyt voi mitenkään erottaa toisistaan, eikä juuri mitään muuta.

Natsimopsi on kielletty rotu

Taas pääsi kolmas valtakunta neljännen valtakunnan uutisiin. Brittimies sai kunnon sakot tuomioistuimessa laitettuaan Youtubeen videon rekustaan, joka osaa tehdä natsitervehdyksen ja seuraa mielellään Adolfin puheita postuumisti. Olen huolestunut tällaisesta tuomioistuinten harrastamasta fasismista. Jollei natseja saa pilkata niin jotain on pahasti pielessä arvoissamme. Natsien pilkkaamisen on oltava laillista. Sen verran tuhoa saivat aikaan, että sen vastikkeeksi saa heidän ja saksalaisen ylirotunsa touhuja pilkata muutaman sukupolven ajan.

Vasemmiston “natsi”-leimakirveet lentävät turhankin ärhäkästi

Internetissä ns. “natsikortti”-ilmiötä kutsutaan oikeammin 'Godwinin laiksi'. Sen mukaan mitä pitemmälle keskustelu tietystä aiheesta kehkeytyy, sitä todennäköisemmin verrataan asiaa natseihin tai Hitleriin.

Oma lukunsa tässä on suomalaisen vasemmiston edesottamukset. Vasemmistolaisten, punasävyisten lasien takaa tarkasteltuna kaikki mikä ei julista vasemmiston omaa “totuutta”, on vähintäänkin kapitalistista, jopa natsistista.

Otan kaksi esimerkkiä:

Sinisistä ja uhkista

Uusi Suomikin uutisoi Sinisten puoluehankeesta HeSan artikkelin pohjalta. Mielestäni toimittajat onnistuvat varsin tasapuolisesti tuomaan esille niin kansanedustaja Torvisen kannan kuin sen, ettei kannatusta oikein ole.

Täynnä vihaa ja halveksuntaa ilman pätkääkään itsetuntemusta.

Onko sinua haukuttu Natsiksi, Rasistiksi tai vaikkapa naisvihaajaksi? Käsittelen artikkelissa yleistä dynamiikkaa mihin törmään netissä jatkuvasti. Törmään siihen sekä siinä mielessä, että lehdistö ja muut etuoikeutetussa asemassa oleva hyökkäävät yksilöita tai ihmisryhmiä vastaan leimaamalla nämä.

Törmään siihen, myös sitä kautta, että kun natsi tai rasisti -kortti on pelattu ja uhri reagoi asiaan jollain tavalla. Siitä seuraava uhriutuminen on monesti hyvin ennalta arvattavaa. Kaikki etenee saman kaavan mukaisesti.

Se hetki, jolloin kaikki padot murtuivat

Tulkintani yhteiskunnallisesta keskustelusta oli vielä joitain viikkoja sitten vähän sen suuntainen, että kaikkein estottominta sekä holtittominta leimaamista, mustamaalaamista, demonisointia ja vihanlietsontaa pidättelivät edes jonkinlaiset varmistimet. Edes jonkinlainen kosketuspinta arjen todellisuuteen. Edes jonkinlainen seitinohut häivähdys suhteellisuudentajua.

Pinnan alla porisi kuin Pompeiin raunioilla, mutta jokin maltti sai vielä pitämään kädet nyrkissä taskujen pohjilla.

Ensin ne tulivat hakemaan työttömät

Olihan se ennustettavissa: Työttömien vähäisetkin porkkanat viedään ja tilalle tarjotaan syötäväksi keppiä. Karenssiaika nousee, valvonta lisääntyy, työstä kieltäytyminen taloudellisista syistä estyy. Tiivistettynä jos mediassa esillä olleet ehdotukset menevät läpi, on työttömän raportoitava elämästään säännöllisesti, otettava vastaan kannattamatonta työtä tai alistuttava tekemään karenssin kautta töitä palkatta kuukausitolkulla.

 

Maahanmuuttoasenteiden kiristymisen selvät syyt

Natsien teot kansallissosialistisessa Saksassa traumatisoivat Euroopan edistykselliset ja älymystöksi luettavat (tai ehkä pikemminkin itse itsensä sellaisiksi lukevat) piirit perinpohjaisesti sekä peruuttamattomasti. Tämä kattaa jopa ne ikäluokat, joilla ei ole mitään ajallista kosketuspintaa kyseisen ajanjakson tapahtumiin.

Vetoomus "anarkisteille" ja muille idiooteille

Osallistuin tänään mielisairaan ja vainoharhaisen "äärioikeiston" vastaiseen mielenosoitukseen Helsingissä.

En tiedä, mikä (ainakin) kolmesta eri tapahtumasta oli kyseessä. Facebookissa tapahtumat lupailivat kannattavansa joko rasismista vapaata Helsinkiä, suunnilleen samaa englanniksi, tai jopa "monikulttuurista painajaista" (johon kannattaisi ottaa sipsejä ja limua mukaan).

Mökillä pääsee häiriintynyttä ja meta-pahastuttavaa mediamaailmaa pakoon

Olen pari kertaa tämän "kesän" aikana käynyt mökillä. Vaikka säät ovat olleet mitä ovat, yksi parhaimmista asioista mitä mökillä kokee on säilynyt: Siellä pääsee irti etelän sairaasta mediamaailmasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä