Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintarviketuotanto

UNEA:n (IRP) arviossa materiaalien käyttö kasvaa 110 %:ia 2015 -> 2060!

 

"Maailman ympäristöministerit: Kulutus- ja tuotantotapojen on muututtava, jos haluamme säilyttää planeetan elinkelpoisena (YM 15.3.2019)

 

Tiedote

YK:n neljäs ympäristökokous UNEA päättyi perjantai-iltana Nairobissa Keniassa. Kokouksen teemana olivat innovatiiviset ratkaisut ja kestävä kulutus ja tuotanto.

Tuleeko Lidlistä kaupan 3. mahti ja lukuisten Suomen pientuottajien edunvalvoja?

 

Nyt kun kovalla kiireellä puuhataan Suomeen ns. ruokavaltuutettua, niin kannattaiskohan sitä ennen vielä selvittää uuden - verkottuneen - ruokaryhmän mahdollisuudet tasapainottaa ja tehdä ruokajärjestelmää reilummaksi?

- - "Ruokavaltuutetun tai virallisemmin elintarvikemarkkinavaltuutetun keskeiseksi tehtäväksi tulee valvoa elintarvikemarkkinoiden toimivuutta ja hyviä liiketapoja" - - , ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10582348

Ruokaketjun selvitysmies Karhinen: Tuote on hyvä

Ruokaketjua selvittämään asetettu Reijo Karhinen kertoo, että kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tuote on hyvä toteamalla: "Meillä on hyvä tuote. Kukaan ei ole moittinut suomalaista ruokaa tai kyseenalaistanut sen laatua." Minä taidan olla sitten harvoja erimielisiä vaikkakin vain osittain. Voisin helpommin olla samaa mieltä siitä, että raaka-aineet ovat hyviä ja laadukkaita. Kun sitten aletaan puhua tuotteesta, joksi ennemmin käsitän jo ruoan, aletaan mielestäni olla erityisesti vientiä ajatellen huterammalla pohjalla.

Onko ruoka meille kallista, tai edes arvokasta?

 

Tämän blogitekstin aiheena on ruoka, ”tuo afrikkalaislasten harvinainen herkku”, kuten Noin viikon uutiset sitä aikoinaan kuvaili.  Aiheeni ei kuitenkaan ole tällä viikolla tapetilla olleet kukkakaalipirtelö tai kasvisruokapäivät, vaan ruoka ylipäätään.

Jäähyväiset kasvispihveille?

Jätin huhtikuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen eläinperäisten tuotteiden nimien käytön kieltämisestä kasvisruokien myynnissä ja markkinoinnissa. Kysymyksessäni tiedustelin, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin, että nimikkeiltään kuluttajia harhaanjohtavien tuotteiden myynti ja markkinointi kielletään Suomessa Ranskan esimerkin mukaisesti.

Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle

Liperiläinen lihajalostaja Karelian Lihajaloste laukoi suorat sanat suomalaisesta lihan laadusta. ”Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle” yhtiön toimitusjohtaja Sami Puustinen sanoi maaseudun tulevaisuudelle.

Elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkintöjä selkiytettävä

Viime viikolla Lidlin pakkausmerkinnät aiheuttivat kohun, kun liike oli myynyt Uusi-Seelantilaista lammasta varustettuna Suomen lipulla ja ”valmistettu Suomessa” merkinnällä. Lidl myönsi virheen tapahtuneen, mutta tästäkin huolimatta liikkeen pakkausmerkintöjä voidaan pitää kyseenalaisina.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä