*

Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Arktinen öljy

Aito arktinen edistysaskel

Saapa nähdä, uskaltautuvatko ja onnistuvatko Trumpin hallitus ja hänen taskussaan olevat Korkeimman oikeuden tuomarit kumoamaan tämän Obaman asettaman pysyvän porauskiellon:

http://www.nytimes.com/2016/12/20/us/obama-drilling-ban-arctic-atlantic....?

Ukraina ja Syyria aluksi, onko seuraavaksi yhteenotto arktisella alueella?

BarentsObserver: Venäjä avaa Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä, uutisoi Yle 6.3.2014. Venäjä avasi Kuolan niemimaalla Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä 2014. Sotilastukikohta sijaitsee lähellä Sallaa noin 60 kilometrin etäisyydellä Suomen rajasta. Tukikohtaan on tarkoitus sijoittaa 3000 sotilasta. Juttu löytyy täältä.

Puheina ilmastonmuutos ja ympäristö - tekoina öljyriskit ja vastuunvälttely

Valtionyhtiö Arctia Shipping vuokraa kahta jäänmurtajaa öljy-yhtiö Shellille kesäkausina murskaamaan jäätä öljynetsijöille Alaskan arktisessa luonnossa.

Suomen hallitus mukana Arktiksen tuhoamistalkoissa

Kukaan ei varmasti ole eri mieltä siitä, että ilmastonmuutos on totta. Me kulutamme liikaa fossiilisia polttoaineita ja meidän pitää vähentää öljyn käyttöä. Tiedeyhteisö on eri mieltä lähinnä siitä, voidaanko katastrofia enää estää. Mutta ainakin sen vakavuuteen voi vaikuttaa.

Valtapolitiikka ja länsimaiden sudenkuopat

Kylmän harkitseva johtaja

Ajatellaan vaikkapa Ukraina-kysymystä ja kansainvälisiä pakotteita ja vastapakotteita. Sotaa Putin viimeksi haluaisi, koska hän saa tarvittavat varat Venäjän mahtavista luonnonvaroista muutenkin sotateollisuuden tarpeisiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä