Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Merja Pohjankoski Karelia Klubin puheenjohtajaksi

- Harry Piela hallituksen uudeksi jäseneksi  
- Hallituksen runko pysyi entisenä  
- Kokousalustus vanhan vallan toimista  
- Sotasyyllisyys, restituutio ja palautus klubin fokuksessa  
- Klubi on yhteistyöorganisaatio  

Harry Piela hallituksen uudeksi jäseneksi

Karelia Klubi ry valitsi vuosikokouksessaan 25.03.2011 uudeksi puheenjohtajakseen yksimielisesti Merja Pohjankosken Helsingistä. Hän on jo useamman vuoden ajan toiminut klubin varapuheenjohtajana.

Hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin IT-ammattilainen Harry Piela. Valinta oli tulevaisuuden kannalta tärkeä, sillä IT-alan merkitys tiedottamisessa ja ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa korostuu entisestään.

Kokouksen kulkua luotsasi kokeneesti Harry Piela ja sihteerinä toimi Merja Pohjankoski. Jo traditioksi muodostuneen tavan mukaan yhdistyksen puheenjohtaja esitteli asiat.Kuva: Kokouksen puheenjohtaja Harry Piela ja sihteeri Merja Pohjankoski

Hallituksen runko pysyi entisenä

Aune KämäräinenRaimo Partanen ja entinen puheenjohtaja Veikko Saksi valittiin edelleen hallituksen jäseniksi. Kaikki kokousvalinnat olivat yksimielisiä.Kuva: Karelia Klubi ry:n hallitus 2011: Harry Piela, Raimo Partanen, Merja Pohjankoski, Aune Kämäräinen ja Veikko Saksi

Hallituksen jäsenistä jäivät pois nuorta polvea edustanut Pekka Virkki, joka nyt keskittyy ylioppilaskirjoituksiin sekä Eero Painilainen, jonka mahdollisuudet aktiiviseen hallitustyöskentelyyn Keski-Suomesta käsin ovat olleet rajoitetut. Kokous kiitti hallituksen jättäneitä heidän panoksestaan.

Kokousalustus vanhan vallan toimista

Kokouksen aluksi kuultiin päätoimittaja Veikko Saksin alustus aiheesta Vaalit, vanha valta ja hallitusohjelma. Aihe on erittäin ajankohtainen, koska eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa jo 06.04.2011.

Alustuksessa käsiteltiin vanhan vallan eli kolmen vanhan suuren puolueen toimintaa, joka alustajan mukaan on osaltaan ollut ylimielistä, ihmisoikeuksia loukkaavaa ja kansalaisten tahtoa väheksyvää.

Tästä osittain johtuu se valtaisa muutos, mikä Suomen poliittisessa kentässä on tapahtumassa uuden puolueen rynnistäessä voimalla aivan keulapaikoille. Alustus kokonaisuudessaan on luettavissa tästä linkistä.

Sotasyyllisyys, restituutio ja palautus klubin fokuksessa

Karelia Klubi ry on valtakunnallinen kansalaisorganisaatio, jossa on yli 2 000 jäsentä. Klubin toimintasuunnitelma myös vuonna 2011 fokusoituu sotasyyllisyystuomioiden purkamiseen, Petsamon, Karjalan ja muiden Suomelta pakkoluovutettujen alueitten palautukseen sekä evakkojen omaisuuden restituutioon.

Toimintasuunnitelmassa keskeistä on se, että ainakin ns. sotasyyllisyystuomioiden purkamisen mahdollistaminen tulee saada uuteen hallitusohjelmaan.

Purkaminen on myös kansan tahto, sillä gallupin mukaan 57 % suomalaisista kannattaa purkamista, Ilta-Sanomien kyselyn mukaan purkamista kannattaa 83 % suomalaisista.

Klubi on yhteistyöorganisaatio

Klubin toiminnassa keskeistä on saumaton yhteistyö erityisesti Karjalan Kuvalehden ja Pro Karelia ry:n kanssa. Klubi on osaltaan tukenut Kuvalehden julkaisemista ja osallistunut sen toimitustyöhön.

Karelia Klubi on Pro Karelian kautta edustettuna eurooppalaisten karkotettujen, pakkosiirrettyjen ja evakkojen yhteisessä liitossa EUEEP:ssä (The European Union of Exiled and Expelled People), jonka päämaja on Italian Triestessä.

Merja Pohjankoski ja Aune Kämäräinen ovat Veikko Saksi ohella edustaneet suomalaisia evakkojen EUEEP:n kokouksissa.

Karelia Klubin, uuden puheenjohtajan ja uuden hallituksen jäsenen ajatuksia käsitellään enemmän seuraavassa Karjalan Kuvalehdessä toukokuussa 2011.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Antti-Pekka Mustonen

Tynkä-Karjalasta paljon onnea uudelle puheenjohtajalle ja muulle johtokunnalle!

Rakuunat juhlivat soittokuntansa 90-v konsertilla perjantaina ja pitivät kiltansa vuosikokouksen tänään. - Karjala oli monissa taukopuheissa esillä. Karjalan Kuvalehden joka numero on tarkkaan luettu ja seuraavaa odotetaan innolla.

Hakkaa päälle!

t. Tynkä-Karjalan Antti

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kiitos valittujen puolesta. Tuossa toisessa blogissa juuri todisteltiin hartaasti, ettei se Karjala ole esillä, eikä sillä ole kannatusta. Mukava, että rakuunat ovat olleet toista mieltä! - Niin muuten minäkin.

Markus Lehtipuu

Onnea ja menestystä tärkeässä työssä!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Valitut sanovat kiitokset. Totta, työ sotasyyllisyyden purkamiseksi, palautusasian esille ottamiseksi ym. ihmisoikeuksien vaalimiseksi on erittäin tärkeää. Se on sitä pohjatyötä, jolle perustalle nykyisiä ihmisoikeuksia voidaan rakentaa.

Jos hylätään "eiliset" ihmisoikeudet ja tuijotetaan vain kauas tulevaisuuteen kaikkien väkivallantekojen päältä, ei synny pohjaa paremmalle tulevaisuudelle.

Erik Johansson

Karjalan Kuvalehti nro 1, sivu 83:

"Pro Karelia Valtuuskunta
Aina silloin tällöin on hyvä istahtaa alas ja keskustella asioista. Näin teki myös Pro Karelia Valtuuskun­ta, joka 10.03.2010 istahti Laajasalon opis­ton juhlasaliin keskustelemaan. Niin se teki myös vuosi sitten.
.
.
.
PRO KARELIA VALTUUSKUNTA on tässä vaiheessa epävirallinen elin, joka kokoon­tuu noin kerran vuodessa. Siinä käydyt keskustelut antavat pohjaa toiminnalle. Keskusteluja tai osanottajien nimiä ei jul­kisteta.
Tässä valtuuskunnan kokouksessa pu­hetta johti jouhevasti vuorineuvos Ebbe Sommar Lohjalta. Koska kaikki valtuus­kunnan jäsenet eivät toistaiseksi halua ni­meään esille, on valtuuskunnan kokouk­sesta valittu vain muutamia henkilökuvia esille."

Miten on, istahtiko Pro Karelia Valtuuskunta tänäkin vuonna alas? Vieläkö jatkuu tuo "toistaiseksi" jolloin keskusteluja tai osanottajien nimiä ei jul­kisteta ja kaikki valtuus­kunnan jäsenet eivät halua ni­meään esille?

Karelia Klubi ry:n johtokunta on vain postikonttori, jonka toimintaa em. uutisen mukaan ohjaa tuo salainen (sic!), tuntemattomalla tavalla valittu ja nimetty, ei kenellekään vastuussa oleva Pro Karelia Valtuuskunta.

Lapuan liikekin järjestäytyi ja valitsi toimihenkilöitä 30-luvun alussa, mutta toimintaa senkin yläpuolella ohjaili konspiratiivinen ja salattu teollisuus-, upseeri- ja finanssimiesten piiri. Tunnetuista mainittakoon Rafael Haarla (metsäteollisuusmiehiä hänkin) ja Petter Forsström (lohjalaisia teollisuusmiehiä hänkin).

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Voin vain olla iloinen, että muistat ottaa Pro Kareliaa ja Klubia esille. Sillä tavalla ne pysyvät näkyvissä ja muistissa.

Kyllä mie arvelen, että Pro Karelian Valtuuskuntakin istuu kevään aikana. Mitä asioita se pohtii, selvinnee sitten aikanaan. Voi olla, että sama linja jatkuu. Valtuuskunta itse päättää julkisuutensa asteen.

Karelia Klubin hallituksesta ja sen toiminnasta sie et tiedä mitään, et juuri muuten valtuuskunnankaan. Em. uutinen ei muuten millään lailla esitä, että Klubi olisi valtuuskunnan alainen.

Mutta eihän sitä koskaan ulkopuolinen arvailija tiedä, mitä muualla tapahtuu. Ja mitäpä se täysin ulkopuolisille kuuluisikaan.

Erik Johansson

Tosi on. Ulkopuolinen ei tiedä eikä asia hänelle kuulu tässä kansalaisjärjestössä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 19:51 Risto Reipas. Kun itsekin toteat, ettei asia kuulu ulkopuoliselle, miksi sitten intät asiaa?

Antti-Pekka Mustonen

"Karjalan Kuvalehti nro 1, sivu 83"

Mukava huomata, että Risto Reipas ja monet muutkin lukevat Karjalan Kuvalehteä tarkasti. Ja lähdeaineistoksikin se kelpaa mainiosti. - Ihan uteliaisuuttain kysyn, että onko hää ihan vuosikerran tilaaja?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Eikös kaikki aikaansa seuraavat Karjalan palautuksen ja sotasyyllisyystuomioiden purkamisen vastustajat lue tarkasti näitä aviiseja? Ainakin FSB on tähän saakka lukenut, joten hyvässä seurassa on hyvä pysyä.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

" Ainakin FSB on tähän saakka lukenut"

Saahan sitä toivoa tuotakin :)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Tämä Risto on reipas henkilö ja hänellä on erinomainen mielikuvitus. Mutta tuohon ihan uteliaisuuttasi tehtyyn kysymykseen en voi vastata, koska vuosikerran tilaajat ei ole julkinen tieto.

Erik Johansson

"Valtuuskunta itse päättää julkisuutensa asteen."

Mutta kuka päättää Valtuuskunnan kokoonpanon?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Valtuuskunnan kokoonpano ja koostuminen ei ole julkinen asia, joten jätetään se Valtuuskunnan haltuun.

Erik Johansson

Niinkö? Sitä epäilinkin.

Juuri siksi asiaa ei ole syytä jättää Valtuuskunnan haltuun.

Asian pysyessä salattuna ilmaisen oman päättelyni tuloksen: Valtuuskunnan kokoonpanon päättää Heikki A. Reenpää yksin.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 20:20 Risto Reipas. Se on ihan sinun arviosi, jolla ei ole minkäänlaista reaalitietopohjaa.

Erik Johansson

Tajunneeko Saksi, että kyseessä on konspiratiivinen salaseura, kuten jokin Musta Käsi tms., josta ei voi käyttää kansalaisjärjestön nimeä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 21:36 Risto Reipas. Ei, en todellakaan tajua. Suomessa ei ole NL:n ja osittain Venäjän käyttöön ottamaa kokoontumiskieltoa tai -valvontaa. Ketkä tahansa voivat kokoontua ja pohtia asioita rekisteröidyissä tai rekisteröimättömissä kokoonpanoissa.

Ei siitä tule mustaa kättä sen paremmin kuin keltaista jalkaakaan. Sinulta on tainnut se kokoontumisvapauden käsite kadota.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Joskus oli jossain jotain juttua niistä porukoista jotka tätä Saksin ja kumppaneiden harrastusta rahoittavat. Eiköhän nämä salaiset valtuuskunnat edusta juuri näitä samoja piirejä, jotka viime sodan jälkeen kiellettiin, mutta rahansa saivat onneksi talteen ja piiloon. Ehkä hieman lisää avoimuutta kaipaisi nämä isänmaallisten kerhojen taustat ja tukijatkin jo nykypäivinä, eihän siinä itänaapurissa enää pitäisi olla mitään pelättävää eikä siten salattavaakaan, vai kuinka?

Erik Johansson

Kokoontumisvapaus on kiistaton eikä kokoontuminen edellytä mitään järjestäytymistä tai rekisteröitymistä.

Mutta tällä tavoin aivan laillisesti ja hyväksyttävästi kokoontuneesta salakähmäisestä Valtuuskunnasta ei voi käyttää kansalaisjärjestön arvokasta nimeä, kun se ei ole kansalaisille avoin ja läpinäkyvä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 22:32 Juha Korhonen. Sinullahan oli melkein runollinen avaus: joskus jossain jotain juttua. Esität syytöksiä fasismi- tai faisisminluonteisista seuroista, mutta et esitä minkäänlaisia todisteita. Ei kuulosta oikein hyvältä.

Kunhan tässä nyt ensin tulee sitä avoimuutta poliittisiin toimiin, niin eiköhän se lisääa voimuutta muuallekin, sinnekin, jonne vain inhimillinen uteliaisuus ulottuu.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 22:42 Risto Reipas. Kansalaisjärjestö? Eikös sana koostu kahdesta osasta: kansalaisiin liittyvästä toiminnasta ja järjestöstä? Järjestö on yleisluontoinen nimike, jonka ei edellytä minkäänlaista rekisteröitymistä tai muuta julkisuutta, kun se ei harjoita esim. liiketoimintaa tai sen luonteista toimintaa, jonka vuoksi se pitäisi rekisteröidä.

En näe mitään pahaa siinä, että joukko ihmisiä kokoontuu keskustelemaan heille yhteisistä asioista. Ei siinä ole mitään salakähmäistä. Vaatimus siitä, että jokainen risaus pitäisi julkaista, on aika järjetön. Eiköhän ole parempi, kun et rakentele ihmeellisiä tuulentupia ja konspiraatioita hyvin yksinkertaisista asioista.

Joten eiköhän ole aika palata otsikkoaiheeseen, joka liittyy Karelia Klubin uuteen puheenjohtajaan ja klubin toimintaan.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Vastaus kommenttiin Veikko Saksi 26.3.2011 22:59

No runoilijan vikaa minussa ei ole, enkä toki väitä että näitä sinun järjestöjäsi minkään fasismi- tai faisisminluonteinen seura rahoittaisi, nehän on lakkautettu, mutta joku niitä rahoittaa ja sinä tiedät kyllä kuka ja mikä, jos et ihan pihalla ole.

Minähän en tiedä, kun sinä et kerro, eikä muukaan "valtuuskunta" tuo sitä "avoimuutta peliin" niin tarjolle ei jää kuin ne arvailut joita muut esittävät. Toisaalta ne arvailut, mitä minä olen nähnyt, ovat niin hyvin perusteltuja, että ne ovat jopa varsin uskottavia.

Ehkäpä sinun Veikko Saksi on aika turhaa vaatia avoimuutta poliittisiin toimiin kun omaakin toimintaasi rahoittaa tahot, jotka jostain syystä pysyttelevät mieluummin hämärässä.

Mitä jos itse näyttäisitte sen avoimuuden suhteen esimerkkiä? Eihän teillä minun tietääkseni mitään häpeämistä pitäisi olla. Vai onko?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 23:20 Juha Korhonen. Vai ei se ollutkaan runomittaa, no ei sitten. En ole lukenut tai kuullut niitä esittämiäsi rahoitussummia tai perusteita. Olisi sinänsä ihan kiva tutustua niihin, voisivathan ne olla viihteellistä luettavaa.

Arvelen, että ne summat ja perustelut on amuttu suoraan ilmasta kuin entisen nimismiehen riistatilastot. Jos sinä uskot niihin, niin mikäs siinä. Sitä vain ihmettelen, miten pidät jotain lukuja perusteluina, kun et osallistu toimintaan, et ole siinä sisällä, et tiedä, mitä toiminta sisältyy tai ketkä toimivat ja miten toimivat.

Eiköhän ne luvut ns. perusteluineen ole silloin melkoisen hatusta vetäistyjä. Vaan haitannookos tuokaan, sellaiseenhan tässä maalimassa on totuttu.

En ole vielä havainnut, että olisi joku laki, säännös tai sääntö, jonka mukaan avoimuutta vaatijan tulisi kertoa kaikki mahdollinen mahdollisesti mahdotonkin omasta toiminnastaan, jotta saisi julkisesti toimivalta, koko kansan etuja ajamaan asetetulta elimeltä edellyttää tietoja ja avoimuutta.

Oletko todella sitä mieltä? Ehkä sitten avaat omat tietosi ensin tähän ihan levälleen. Mitkä ovat henkilösuhteesi, keiden kanssa olet tekemisissä, keiltä olet saanut rahaa, mistä asiasta olet saanut rahaa, mitkä ovat tulosi, .... kysymyksiähän riittää.

Jos sinä vaadit täyttä avoimuutta toisilta, niin osoita ensin oma avoimuutesi kertomalla kaikki itsestäsi. Älä kuitenkaan tee sitä tässä blogissa, vaan kehitä siihen ihan oma blogi. Minä en tiedoistasi ole kiinnostunut, mutta sinun vaatimuksesi johtavat sellaiseen tilanteeseen.

Kun olet tietosi julkaissut, minä sitten arvoin, voivatko ne olla totta ja minkä arvon annan niille tiedoille ja hevosmiesten tietotoimistosta saaduille muille tiedoille.

Mielestäni olet erehtynyt siinä avoimuudessa, mitä poliittinen toiminta edellyttää verrattuna siihen, mitä kansalaisjärjestötoiminta edellyttää. Jos epäilet, että toiminnallamme on lainvastaista rahoitusta tai rahoitusta lainvastaisista lähteistä, suosittelen perustellut ilmoituksen tekemistä viranomaisille.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Kommenttiin 26.3.2011 23:35 Veikko Saksi

Veikko, Veikko, äläs nyt suotta ala ihan höpöjä lurittelemaan, ei mitään syytä paniikkiin.

Saksi: "Jos sinä vaadit täyttä avoimuutta toisilta, niin osoita ensin oma avoimuutesi kertomalla kaikki itsestäsi"

Öh, siis tuota, sinähän se vaadit ihan tuolla blogisi otsikossa, että "Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!". Silti itse edustat useaa "kansalaisjärjestöä", joka ei sitä avoimuutta harrasta niiden tahojen suhteen, jotka näitä järjestöjäsi pitävät pystyssä. Miksi muuten kenenkään sinulta mitään kysyvän pitäisi ensin kertoa kaikki itsestään? Hieman outo vaatimus.

Hätääntymisestäsi päätellen vaatimus järjestöjesi taustavaikuttajien avoimesta esiintulosta on mielestäsi kohtuuton. Eihän toki mikään laki, säännös tai sääntö vaadi aatteellisen järjestön taustavaikuttajilta avoimuutta, sehän kuuluu vain perusrehellisyyteen, mitä näillä vaikuttajilla tässä tapauksessa ei sitten ole, vaan asiat halutaan kähmiä salaa. Uskotaan, uskotaan, ei tarvitse inttää aiheesta enempää ;)

Ja anteeksi, että otin asian esille. Näyttää selvästi olevan arka paikka.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

26.3.2011 23:45 Juha Korhonen. Sinunko epäselvistä puheistasi pitäisi mennä paniikkiin? Erikoinen väite tai vaade. Luulet itsestäsi todella paljon liikoja, kun kuvittelet, että minä menen tuollaisten epämääräisten vihjailujesi tai kuvitelmiesi takia paniikkiin tai hätääntyisin.

Enpä usko, että Pro Karelia on sinulta kysymässä latiakaan, joten miksi sinulle pitäisi kertoa jotain ihmeellisyyksiä, joita "mikään laki, säännös tai sääntö ei vaadi"? Yrität kähmiä salaa, kuten asian ilmaiset, jotain tietoa, jonka kuvittelet olevan olemassa. Näyttää siltä, että elät ja esittämäsi asiat elävät kuvitelmissasi.

Ei tämä asia ole minulle mikä arka paikka. Mutta en näe yhtään minkäänlaista syytä tässä ryhtyä ruotimaan asioita, joilla ei sinun kanssasi ole mitään tekemistä. Osoittihan vastauksesikin, ettet ole puhtailla jauhoilla pussissa, kun et ryhtynyt ensin avaamaan omaa tilaasi. Eikös se avoimuus, rehellisyys ja mitä kaikkea sinä muilta vaaditkin, kuulukaan lainkaan sinulle itsellesi?

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Veikko Saksille 27.3.2011 00:57

No tämähän hullunkuriseksi meni :)

Jos menen pyytämään avoimuutta ja kertomaan kuka tai mikä taho rahoittaa Veikko Saksin edustamien aatteellisten järjestöjen toimintaa niin minun pitäisi ensin antaa Veikko Saksille selvitys omasta tilanteestani? Ikään kuin Veikko Saksi sen jälkeen sitten muka selvittäsi minulle ja kaikille muille tätä blogia lukeville kuka näiden ns. "kansalaisjärjestöjen" kulut kustantaa?

Minulla on puhtaat jauhot pussissa, jopa verotietoni ovat julkiset, mutta kuka rahoittaa Veikko Saksin edustamien "kansalaisjärjestöjen" toiminnan, se ei Veikon jaarituksista selviä koskaan.

Pitää siis näköjään laittaa toimittaja asialle ;)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

27.3.2011 01:58 Juha Korhonen. Sillä lailla, toimittajia vain kehiin.

Erik Johansson

"Joskus oli jossain jotain juttua niistä porukoista jotka tätä Saksin ja kumppaneiden harrastusta rahoittavat."

Niin, Erkki ja Reettakin sen ymmärtävät, että Pro Karelian toiminta tarvitsee paljon rahaa. Valtavan kallis ja valtavan tappiollinen Karjalan Kuvalehti ym. julkaisutoiminta, hallintomenot ym. Mistä rahoitus tulee?

Tuleeko toiminnan rahoitus yksinomaan Pro Karelian varakkaalta ja maksuhaluiselta omistajalta ja puhemieheltä vai onko mukana myös ylikansallista hämäräperäistä (ei kuitenkaan välttämättä laitonta)rahoitusta esim. Tallinnan (Pro Karelian päämaja) kautta kierrätettynä, on arvoitus, joka ei oikeastaan ole edes kovin tärkeä tietää.

Oleellista on tietää että tämä avoimeksi kansalaisjärjestöksi naamioituva toiminta on yksityisen salatun rahoituksen ylläpitämää ja siten sen määräysvallassa. On täysin mahdollista että kaikki on juridisesti aivan moitteetonta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jopas sinä edelleen rakentelet niitä konspiraatioajatuksiasi. Asiasta et tiedä juuri mitään, joten siltä pohjala onkin hieno rakentaa erilaisia skenaarioita.

Heh, "ylikansallista hämäräperäistä rahoitusta", Tallinnan kautta kierrätettynä ... arvoitus ...". "On mahdollista että kaikki on juridisesti aivan moiteetonta".

On sinulla puheet, jopa sangen ristiriitaiset. Ensin pahasti epäilet jopa ylikansallista hämäräperää ja sitten toteatkin, että saattaahan se olla ihan ok-juttukin. Koita nyt kuitenkin ratkaista, mikä sinun kantasi on. Sinähän olet perehtynyt asiaan joidenkin täysin ulkopuolisten tahojen arvailujen arvailuprustelujen varassa.

Toistan suositukseni, että jos sinulla on jonkinsorttista vakavaa epäilyä ja vielä jotain todistettakin hämäräperäisestä toiminnasta, niin jospa kiireesti kiikutat ne tiedot poliisille rikoilmoituksen kera. On aika ala-arvoista lähteä tuolla lailla esittämään törkeitä epäilyjä toiminnasta, kun ei tiedossasi ole ainuttakaan asiaa, jossa olisi toimittu väärin.

Erik Johansson

Ei hämäräperäisyys tarkoita rikollista. Se tarkoittaa että peräisyys on hämärän peitossa.

Pro Karelian toiminta ei ole vähimmässäkään määrin rikollista.

Pro Karelian toiminnassa on paljonkin hämäräperäistä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

27.3.2011 00:15 Risto Reipas. Älä sitten heittele hämäräperäisiä väitteitä hämäräperäisyydestä. Sinä et ole esittänyt ainuttakaan asiaa, joka olisi hämäräperäinen, todisteista puhumattakaan. Sinulle joku asia on hämäräperäistä, mistä et tiedä mitään. Minusta se on lähinnä kyse sinun tietämättömyydestäsi.

Erik Johansson

Näinhän se on. Prokarelian rahoituslähteet ovat minulle, mutta tuskin Veikko Saksille, hämäräperäiset. En siis tiedä niistä.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Hauska yhtäläisyys tästä Karelia klubista löytyy myös tähän Uuden Ajan Aseveliseuraan (UAS) joka kertoo olevansa "kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on pitää yllä vuonna 1946 sotasyyllisiksi tuomittujen muistoa ja edistää tuomioiden purkamista oikeusteitse. Lisäksi seuran tarkoituksena on vaalia yleisesti asevelihengen perinteitä".

Kenenkäs kanssa sitä aseveliä oltiinkaan?

Tuttuja nimiä:

perjantai 2. huhtikuuta 2010
TIEDOTE: UAS:n hallitus valittu

UAS:n hallitukseen kaudelle 2010 on valittu seuraavat henkilöt:
Merja Pohjankoski, puheenjohtaja, Espoo
Antti-Pekka Mustonen, varapuheenjohtaja, Tallinna
Janne Pihlaja, varapuheenjohtaja, Nummi-Pusula
Pekka Virkki, sihteeri, op. toiminta, jäsenasiat
Jussi Liikonen, varajäsen, Mäntsälä

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Sitä asevelihenkeä ja seuraa pitää kysyä heiltä itseltään, ei minulta. En tunne UAS:n toimintaa lainkaan. Ihanko tarkoitat, että tämä UAS olisi yksi niistä "salaperäisistä" toiminnan rahoittajista?

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Jos väittäisin, että UAS olisi yksi niistä "salaperäisistä" toiminnan rahoittajista niin kai minä olisin niin myös suoraan kirjoittanut. eiköhän se kuitenkin liene paremminkin niin päin, että tämä UAS on samoilla apajilla Karelia klubin kanssa tuon rahoituksen suhteen ;)

Huomioin vain, että tämä asevelihengen (Suomi - Natsisaksa?) perinteitä vaalivan Uuden Ajan Aseveliseuran johdossa on samoja ihmisiä kuin mitä Karelia klubissakin on ja on ollut. Eikö tätäkään nyt olisi saanut ottaa esille?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

27.3.2011 00:25 Juha Korhonen. Onkos sinulla sitten tietoa ko. yhteisön toiminnasta? Taidat kalastella vesillä, joiden osalta et tiedä juuri mitään.

Menet henkilökohtaisuuksiin aika törkeällä tavalla. Jos sinulla on johonkuhun henkilöön liityviä kysymyksiä, tee ne hänelle, älä minulle.

Päätän osaltani tämän hyödyttömän keskustelun tähän.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Päätä Veikko mitä päätät, mutta näihin asioihin palataan vielä ja se tehdään vähän julkisemmilla foorumilla sitten. Sitten voit ehkä huomata, että se avoimuus olisi kannattanut ajoissa.

Antti-Pekka Mustonen

"Huomioin vain, että tämä asevelihengen (Suomi - Natsisaksa?) perinteitä vaalivan Uuden Ajan Aseveliseuran johdossa on samoja ihmisiä kuin mitä Karelia klubissakin on ja on ollut."

Asevelisosialisti Mustonen ilmoittaa "Juha Korhoselle", että ellette lopeta nimeeni liittyen näitä "Natsisaksa"- yms. vihjailija, siihen tartutaan.

Suomalaisessa aseveli toiminnassa eräs merkittävistä innoittajistani on ollut Väinö Leskinen, joten haista sinä ukko pitkä ... natsi-kortteinesi.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

27.3.2011 02:01 Juha Korhonen. Silviisii.

Citycani *

Minua näissä 'Karjala takaisin' -projekteissa on aina eniten aekarruttanut se, mitä nämä palauttajat sitten haluaisivat tehdä alueen nykyisille asukkaille?

Ottaisivatko avosylin vastaan osaksi Suomea, vai vaatisivatko uutta evakkoa, jotta saisimme vain maat ja mannut, joita NIIN halajamme..?

Karjalaan muuten siis pakkosiirrettiin väestöä Stalinin toimesta sodan päätyttyä, ja jotenkin tuntuisi aivan tolkuttomalta, että heitä pakkosiirrettäisiin jälleen sieltä pois, jotta nämä prokareliat ym. saisivat oikeudenjanonsa tyydytettyä...

Tämän sanon, mitenkään väheksymättä evakkojen 70 vuoden takaisia kärsimyksiä kuitenkaan.

Antti-Pekka Mustonen

"Minua näissä 'Karjala takaisin' -projekteissa on aina eniten aekarruttanut se, mitä nämä palauttajat sitten haluaisivat tehdä alueen nykyisille asukkaille?"

Veikko Saksi on kirjoittanut muutamankin kirjan aiheesta, tässä jotain sanannälkäiselle:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_palautus_%28...

ja sieltä luvusta 3 kohta 3-3-3 "Alueelle jäävien venäläisten asema" s. 152. Lisäksi kannattaa lukea kohta 3-3-4 "Venäläisten yritysten asema" s. 156.

Myös näistä kirjoista löytyy aiheeseen liittyvää sanomaa:

- Saksi, Veikko: "Karjalan palautus kuin tukka takussa", 2008. ISBN 9519849432.

- Saksi, Veikko: "Karjalan ja Petsamon palautus", 2010. ISBN 9789519849454.

http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ProductServ...

Pasaalusta!

Minä taas olen miettinyt, että uskoivatko liittolaiset Stalin ja Hitler, antaessaan ulkoministereidensä allekirjoittaa näiden nimeä kantavan sopimuksen 23. elokuuta 1939, että siitä seuraa II Maailmansota? Ja että asia hierää vuosikymmeniä tapahtumien jälkeen? - Hirmuisaa meinikiä näiltä diktaattoreilta.

Uskon, että oikeus tulee, myös Karjala-asiassa, toteutumaan.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

27.3.2011 01:35 Citycani *. Ei ihmisille "mitään tehdä". Tätä asiaa on käsitelty kymmenet kerrat, joten ei se ole salaisuus.

Alueella asuu noin 300 000 venäläistä, jotka on siirretty/ovat siirtyneet noin 40 eri kansallisuudesta neuvostoalueelta. Osa pakolla, osa vapaaehtoisesti houkutusten perässä. Uudet sukupolvet ovat luonnollisesti syntyneet alueella.

Sinulla on mielenkiintoinen rinnastus. Vanhaa oikeutta eli suomalaisten evakkojen oikeutta katsot aivan tolkuttomana ja oikeudenjanon tyydyttämisenä. Ei kovin kauniita sanoja. Venäläisten oikeutta eli uutta oikeutta suosit.

Eikö kaikkein viisainta ole se, että menettely tapahtuu juuri siten kuin kansainvälisesti on sovittu? Siten miten kansainvälisissä sopimuksissa sanotaan?

Selvimmät niistä periaatteista ovat YK:n ns. Pinheiron periaatteet. Niiden mukaan suomalaiset ovat ensisijaisia oikeudenomistajia ja venäläiset ns. toissijaisia.

Tämän pitäisi olla kaikille oikeudenmukaisesti ajatteleville ihmisille täysin itsestään selvää. Ei se, että omaisuus ryöstetään, anna ryöstäjälle omistusoikeutta, eikä hänellä ole siten mitään, mitä hän voisi siirtää eteenpäin.

Olisi todella törkeää ihmisoikeuksien loukkausta, jos unohdettaisiin alkuperäiset oikeudet sillä varjolla, että joku ryöstäjän omaan kansaan kuuluva uusi uhri saattaisi joutua uuteen asemaan.

YK:n mukaan evakot ovat ensisijaisesti oikeutettuja eli "jokaisella pakolaisella on oikeus palata kotiinsa ja saada omaisuutensa takaisin". Tämä on täysin selkeä asia.

Toissijaisten eli venäläisten oikeudenomistajien osalta Venäjä on vastuussa siitä, ettei heidän oikeuksiaan loukata. Heidän tulee saada Venäjän toimesta uusi vastaava asunto/koti/talo ..., mikä se sitten onkin.

Pinheiron periaatteet sanovat myös yksiselitteisesti, ettei ketään saa ajaa pois kotiseudultaan tai ketään ei saa pakottaa jäämään tietylle seudulle. Joten kenelläkään ei ole oikeutta vaatia venäläisiä muuttamaan esim. Karjalasta johonkin muualle.

Kansalaisuus on toinen kysymys. Yleisenä periaatteena ei millään maalla ole se, että kansalaisuuden saa ilman muuta tuosta vain. Se on oma prosessinsa. Pro Karelian ehdotuksen mukaan olisi tietty ylimenoaika, jonka aikana venäläisellä kansanosalla olisi mahdollisuus tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan, opetella mahdollisesti kieltä ja sopeutua suomalaiseen yhteisöön.

Jos se yhteisö ei miellyttäisi, silloin venäläisellä tulee olla oikeus muuttaa kotimaansa rajojen sisälle. Sellainen järjestely voi tapahtua vain Venäjän toimesta, ei Suomi voi ketään "asuttaa" Venäjällä.

Uskon, että Suomi noudattaa hyvin kansainvälisiä sopimuksia, eikä ole ajamassa venäläisiä pois Karjalasta. Ei sellainen edes olisi millään lailla Suomen etujen ajamista. Sopusointu on paljon tärkeämpi.

Alueelle jäisi eri arvioiden mukaan 100 - 200 000 venäläistä. On ilman muuta selvää, että Venäjä vetää armeijansa, rajavartiostonsa, turvallisuusorganisaationsa, korkeimmat virkamiehensä yms. pois alueelta omalle alueelleen.

Demograafisesti jäljelle jäävä joukko koostuu pääosiltaan ikääntyneistä naisista, jotka eivät synnytä uusia sukupolvia. YK:n periaatteiden mukaisesti heidän elatuksestansa vastaa Venäjä. Mutta en usko, että Suomi tässäkään asiassa jättäisi näitä ihmisiä heitteille. Karjalan erillisbudjetti kestää myös heidän hoitamisensa, jos Venäjä ei vastuutaan kantaisi.

Erik Johansson

Milloin on Uuden Ajan Aseveliseuran seuraava kokous tai muu yleisötilaisuus?

Milloin oli edellinen?

Antti-Pekka Mustonen

Suomessa - ja samoin muuten Virossa - on kokoontumis- ja yhdistymisvapaus. Niinpä voit olla huoleton, että ollaan kokoonnuttu ja tullaan kokoontumaan - tai sitten ei. Sitä tarkoittaa "vapaus".

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokoontumisvapaus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistymisvapaus

Totalitarismin kannattajille tälläinen negatiivinen vapaus on vaikeaa käsittää, siksi ote tuosta 1. linkistä:

"Monissa autoritaarisissa ja totalitaarisissa maissa kokoontumisvapautta rajoitetaan rajusti. Esimerkiksi mielenosoitukset, toisinajattelijoiden kuten oppositiopuolueiden tai vapaiden ammattiyhdistysten ja kiellettyjen uskontojen kokoontumiset ovat näissä maissa laittomia."

Melkein kuin ohjelmasta "Näin naapurissa".

Seuraapa Risto Reipas Karjalan Kuvalehteä, ehkä siellä on kokous(vast)kutsu. - Sinullehan lehti tuli?

Erik Johansson

Vaatimattoman ja viattoman kyselyni tulkinta menee täysin metsään jos sen ymmärtää pienimmässäkään määrin sisältäneen kokoontumis- ja yhdistymisvapauden kyseenalaistamista Uuden Ajan Aseveliseuran osalta.

Halusin vain tietää milloin seura seuraavan kerran järjestää yleisötilaisuuden ja milloin se järjesti edellisen kerran - en muuta. Miksi tähän asialliseen kysymykseen ei voi vastata asiallisesti?

Kun tämä seura on käsittääkseni tarkoitettu yleisölle avoimeksi kansalaisjärjestöksi, olisi aika kummallista jos kokoontumis- ja yhdistymisvapautta käytettäisiin sinänsä kiistattomaan vapauteen olla kokoontumatta. Vai onko ehkä yhdistyksen säännöissä jokin pykälä sääntömääräisistä kokouksista? Tällöin yhdistysrekisterin pitäjä ehkä edellyttäisi sellaisia.

Kokoontumatta oleminen olisi kovin epätaloudellista ja epätarkoituksenmukaista seuran tavoitteiden kannalta. Mutta näinkin voi yhdistys menetellä jos sen rahoitus on kunnossa.

Toimituksen poiminnat