Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Viron "Yövartiossa" repeämä

- 8 jäsentä luopui Linterin aggressivisesta mallista
- Liike pyrkinyt viranomaistoimien estämiseen
- Naši-nuoret tukivat patsaskiistaa kyberhyökkäyksellä
- Neštšadimova haluaa luoda yhdistävää toimintaa
- Yövartiota pidetään Kremlin työrukkasena

8 jäsentä luopui Linterin aggressiivisesta mallista

Viron pronssisoturimellakoiden aikaan tunnetuksi tulleessa Yövartio-liikkeessä on tapahtunut repeämä. Postimees-lehti kertoo 11.02.2010, että kahdeksan vartion jäsentä on samanaikaisesti allekirjoittanut eroamisensa järjestöstä. Eroamisperusteeksi sanotaan kehityksen hidastuminen ja johtajavaltainen johtamistyyli organisaatiossa.

Eroavien joukkoa johtava Larissa Neštšadimova totesi Postimees-lehdelle, että kimmokkeen tähän askeleeseen antoivat muutokset vartioston moraalisessa ilmastossa: ”Me muutuimme virolaisille hirviöiksi, mutta mitään luovaa liikkeessä ei enää tapahtunut”. ”Me luovumme [Dmitri] Linterin luomasta mallista: katu – joukkotiedotusvälineet – tuomioistuin”.

Tällä mallilla tarkoitetaan sitä, että organisaatiolla on ollut riidankylväjän rooli. Ensin aiheutetaan mahdollisimman voimakkaita rettelöitä, sitten niistä ryhdytään riitelemään ja asia viedään oikeuteen. Tällä tavoin haluttiin toimia myös Pronssisotilaan siirron osalta.

Liike pyrkinyt viranomaistoimien estämiseen

Linter (synt. 1973) on johtanut Yövartio-liikettä sen perustamisesta lähtien. Järjestö asetti tavoitteekseen viranomaisten toimien estämisen Pronssisotilaan patsaan siirtämiseksi.

Huhtikuussa 2007 Tallinnassa järjestettiin rajuja mielenosoituksia Pronssisotilaan siirtämisen vuoksi. Linter ja Maksim Reva mm. pidätettiin mellakoinnin vuoksi. Huomattavat venäläiset poliitikot painostivat Viroa Linterin vapauttamiseksi.

Oikeuden päätös oli aika erikoinen, sillä tuomitsematta jättämisen perusteena oli lähinnä se, etteivät ko. järjestäjät ole kykeneviä järjestämään niin suurta mellakkaa.

Naši-nuoret tukivat patsaskiistaa kyberhyökkäyksellä

Verkkohyökkäys lamautti Viron tietoliikenteen toukokuussa 2007 keskellä Tallinnan pronssipatsaasta synnytettyä mellakointia ja kiistaa Venäjän kanssa. Kremlin tukema Naši-nuorisoliike (Meikäläiset) ilmoittautui kyberhyökkäyksen tekijäksi.

Maaliskuussa 2009 Linter pidätettiin hänen yrittäessään matkustaa Riikaan Tulevaisuus ilman fasismia –konferenssiin. Tähän samaan konferenssiin pyrkivälle suomalaiselle ns. kohudosentti Johan Bäckmanille puolestaan annettiin maahantulokielto Viroon.

Ihmetystä on herättänyt se, että nämä ns. antifasistit ovat pitäneet yhteisiä konferensseja tunnettujen fasistien kanssa ja molemmat tahot käyvät tiiviisti Moskovassa.

Neštšadimova haluaa luoda yhdistävää toimintaa

Lehden mukaan yhdistyksestä eronnut Neštšadimova haluaa luoda uuden organisaation, joka voisi yhdistää Virossa asuvia kaikkia kansallisuuksia. Virossa on virolaisten ja venäläisten lisäksi muitakin kansallisuuksia, mm. suomalaisia, tsetseenejä, saksalaisia, tataareja – ja lukuisia muita.

Lehti mainitsee eroajista nimeltä vartioston jäsenen Klaus Dornemanin, joka on eläkkeellä oleva Saksan Thüringenin osavaltion sosiaaliministeriön ylitarkastaja Erfurtista. Hän ei niinkään harkitse eroa järjestöstä Linterin vuoksi, vaan siksi, ettei yhdistyksellä ole selkeää suunnitelmaa. Hänen mielestään toiminta ei voi muodostua vain viranomaisiin kohdistuvasta vastarinnasta. Päämotiivina Dornemanilla on ollut vähemmistöjen auttaminen Virossa.

Lehti mainitsee myös Yövartion hallituksen jäsenen Maksim Revan, joka sanoo kunnioittavansa eroavien päätöstä ja toivottavansa heille menestystä. Hänen mielestään Yövartiosto ei ole poliittinen puolue, joka yleisön edessä syleilisi toisia puolueita, vaan se edustaa kolmatta sektoria.

Reva oli Edgar Savisaar’en puolueen ehdokkaana viime vaaleissa ja sai noin 60 ääntä, millä hän ei päässyt Tallinnan kunnanvaltuustoon.

Yövartiota pidetään Kremlin työrukkasena

Yleisen käsityksen mukaan Yövartio on Moskovan työrukkanen, jonka tehtävänä on aiheuttaa epäjärjestystä ja mellakoita. Kun heidän toimestaan kovasti puhutaan apartheidista ja fasismista Virossa, niin täytyyhän se sitten yrittää jotenkin näyttää toteen, vaikka itse levottomuuksia aiheuttamalla.

Tarkoittaako tämä Postimees-lehden artikkeli Yövartion toiminnan loppumista? Ei varmastikaan. Jotkut jäsenet ovat vain heränneet havaitsemaan, ettei mitään rakentavaa synny mellakoimalla ja epäjärjestystä aiheuttamalla.

Riidankylväjä ei voi olla maan rakentaja. Toiminnan todellinen johto ei ole Virossa, joten yhdistyksen toiminta todennäköisesti jatkuu entisenlaisena.

Pohjakäännös: Antti-Pekka Mustonen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Talouslama ajaa venäläisen rahan vaatimaan tuloksia rahoittamassaan toiminnassa, eikä sitä näin ollen riitä kaikille. Tilanne aiheuttaa tietysti jännitteitä järjestöjen välillä ja sisällä.

Venäjälläkin nämä nashi-järjestöt (vast) saavat lähinnä projektirahaa varsinaisen tehtävän so. Putinin ja hänen johtamansa puolueen valta-aseman varmistuttua edellisissä vaaleissa.

Jos yhdistyksen; „komitean“ tai „rintaman“, aatteellinen perusta on vihan kylväminen, rähinöinti virkavaltaa vastaan, mediasirkus ja oikeusjutut, niin ei se normaalia ihmistä kauan voi viehättää.

Kalle J. Miettinen (nimimerkki)

Terve Tallinan AGENTO 2 !! Kuis skulaa !

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Tynkä-Karjalan Antille: #1. Kiitokset ensimmäisenä kommentoimisestasi. Sellaista se on, kun tulosvastuullisuus alkaa levitä joka puolelle.

Media ja kansalaiset jaksavat yleensä riehumista katsoa vain vähän aikaa, sitten tulee vastemielisyys ja silmät alkavat avautua.

Keskustelin artikkelissa mainitun Klaus Dornemanin kanssa silloin, kun oli ensimmäinen suurempi tilaisuus Pronssipatsaalla. Hän oli mielestäni jo silloin hämmentynyt.

Kalle J. Miettiselle: #2. Taida nähdä näkymättömiä ja kuulla kuulumattomia. Ei agendo2 ainakaan vielä ole kommentoinut. Toivottavasti kuitenkin kommentoi. Hänellä on ihan teräviä havaintoja.

:/ (nimimerkki)

Kuulostaa oudon tutulta toiminnalta. Nämähän eivät ole ihan pikkulapsia, vaikka se tulee ensiksi mieleen. Kuten eivät ole suomalaiset apinoijatkaan.

Wieras (nimimerkki)

Hieno uutinen! Kevät ja aamu koittaa Yövartiolle... Jostain Moskovasta löytynee rähjäinen neuvosto-bunkkeri, jossa viimeiset aatteelle uskolliset saavat hiillostaa ja syljeskellä toisiaan :-)

Jouko Piho

On hyvä, että 8 ihmistä haluaa luopua rettelöimisestä ja riidan tahallisesta lietsomisesta.
Ei aggressiivisuus johda lopulta mihinkään rakentavaan Viron kannalta, ei virolaisten eikä venäläisten kannalta.

Ainoa mihin tuollainen vihakylvö voi johtaa, jos niin on käydäkseen, niin siihen, että Viro menettää itsenäisyytensä ja liitetään uudestaan Venäjän yhteyteen "venäläisten suojelemiseksi". Sitähän tietyt piirit haluavat.
Sellainen toiminta on fasistista ja siinä on syy siihen, miksi antifasistit voivat olla yhteistyössä fasistien kanssa eli kummallakin on sama ylimielinen väkivallan henki.

Kommunismissa oli ja on sama väkivallan ja terrorin käytön ihannointi, jotta päämäärään päästäisiin. Ja päästiinkin, mutta 70 vuoden kuluttua kansa sai "vapauttajistaan" tarpeeksi.

Samaa öykkärimäisyys elää kuitenkin edelleenkin. Jos ei enää niin kommunismissa (mikä saattaa kyllä vielä nousta uudelleen), niin sitten isovenäläisessä uhossa ja suurvaltaimperiumin kaihossa. Siinä ajattelussa ei pienillä valtioilla ole mitään muuta osaa kuin suupalan osa.

agendo2 (nimimerkki)

No terve, Kalle, tulin justiin!

Mutta asiaan:
"Tällä mallilla tarkoitetaan sitä, että organisaatiolla on ollut riidankylväjän rooli. Ensin aiheutetaan mahdollisimman voimakkaita rettelöitä, sitten niistä ryhdytään riitelemään ja asia viedään oikeuteen. Tällä tavoin haluttiin toimia myös Pronssisotilaan siirron osalta."

Tuohan on kuin tarjottimella kohudosentin toimintakuvio.
SAFKA on hänen johdollaan toiminut Yövartio-liikkeen riidankylväjä-mallin mukaan.

Onneksi osa Yövartio-liikkeen jäsenistä on havahtunut tuntemaan vastuunsa.
Milloinkahan kohudosentti havahtuu?

Milloin Helsingin yliopisto kypsyy pitämään leivissään riidankylväjän maineella ratsastajaa?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

:/:lle: #4. Eikös kuitenkin sana "yhteistyökumppanit" ja "ismi-toverit" kuulostaisi hienommalta?

Wieraalle: #5. En usko, että tämä merkitsee loppua, mutta onhan se jokaiselle NGO:lle ongelma, jos kahdeksankin aktiivista ihmistä luopuu toiminnasta. Moskovalle on tässä vaiheessa tärkeää, että jännite Viron ja Venäjän välillä säilyy. Miksi se on tärkeää, se onkin jo vaikeampi kysymys vastata.

Jouko Piholle: #6. Ehkä se, mikä tämän tyyppisille toiminnoille antaa näkyvyyttä ja voimaa, on piittaamaton röyhkeys. Ei ainakaan suomalainen osaa suhtautua röyhkeyteen. Hän vetäytyy. Ja vetäytymällä kenttä jätetään vastapuolelle.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

agendo2:lle: #7. Sepä hienoa, että tulit kommentoimaan. Täällähän jo innokkaimmat selvästi odottivat. Voit olla ihan ylpeä, kun kirjoitustasi odotetaan noin intensiivisesti.

Oppia ikä kaikki. Olisiko ko. tahoilla ollut sama kouluttaja, neuvonantaja ja rahoittaja?

Ei kohudosentti ole varsinaisesti Helsingin yliopiston leivissä. Ei dosentuuri ole virka, se on niitä pätkähommia. Sovitaan joku pätkähomma ja kun se on loppu, uusi pätkä voi tulla tai olla tulematta.

Minä olen hyvin hämmästynyt siitä, miten heikko valintakritiikki Helsingin, Turun ja Joensuun yliopistoilla on ollut. Akateeminen vapaus ja tutkijan vapaus ovat ok. Vapaus ei kuitenkaan tarkoita mielivaltaa tai vapautta kääntää asiat päälaelleen.

Tuntuisi aika oudolta todeta henkilö päteväksi korkeaan tehtävään, kun väitöskirjassa lukee, että NL miehitti Viron ja sen jälkeisissä kirjoituksissa erittäin voimakkaasti, ettei mitään miehitystä koskaan edes ollutkaan.

Jouko Piho

#8

Pannaan kampoihin vaan.
Ei vetäydytä.
Meidän ei tarvitse käyttää samoja aseita kuin ne, joiden toimintaa arvostelemme, mutta meillä on oikeus ja velvollisuus krtisoida poliittista kiihotusta, jonka tarkoituksena on itsenäisen maan vakauden ja yhteiskunnallisen rauhan järkyttäminen, jopa vieraan valtion intressien pussiin.

N-E (nimimerkki)

No mitenkäs tänä iltana, Veikko ja agendo2, valvotteko taas Veikon koneella siellä Pro Karelian (PK) Tallinnan toimistolla yömyöhään? Koittakaahan muistaa nyt kirjoitella omilla tunnuksilla niin ei tule taas turhaa hulabaloota.

Tuolla Harisen blogissa kyseltiin, että miksi se PK:n toimisto siellä Virossa on, mutta eipä Veikko viitsinyt vastata. Tarkoittaako tämä toimiston Viroon siirtäminen ja tämä uusi yövartiojuttu nyt sitten sitä, että PK alkaa keskittyä enemmän Viron asioihin ja palautella Virollekin maita?

N-E (nimimerkki)

Piho: "Meidän ei tarvitse käyttää samoja aseita kuin ne, joiden toimintaa arvostelemme"

No olisihan se nyt vähän koomista, jos te vaikka Veikon kanssa lähtisitte kadulle mellakoimaan. Nuoremmalta porukalta semmoinen vielä sujuu, mutta vanhemman väen kannattaa suosiolla vaan tyytyä kritisoimaan internettiin. Harvemmin täältä virtuaalimaailmasta uutisiin asti näyttää pääsevän, mutta eipähän tarvitse liukastella tuolla pakkasessa.

Wieras (nimimerkki)

Tässä yhteydessä on helppo siteerata vanhaa kunnon kehnoa Winston Churchilliä: "Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."

Murtuu se mannerjääkin, kun on ensimmäinen pisara sulanut. Yövartion mureneminen voisi olla vaikka uuden "kohudosentuurin" perustamisen aihe...

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jouko Piholle: #10. Täytyyhän sitä asiallista kritiikkiä esittää, koska muutoin totuus unohtuu kokonaan. Joten, pysytään rintamassa.

N-E:lle: #11. Kiitokset huolenpidostasi. Ihan sinulle salaisuutena voin kertoa, että emme me nyt minun koneellani yömyöhään valvo. Minä olen koneellani ja tuosta viestistä päätellen agendo2:nkin on omalla koneellaan.

Vaan ei haitanne mitää, kyllä turhaa hulabaloota maailmaan mahtuu ja joillakin on niin suuri tarve tuoda omaa kyvyttömyyttään esille, ettei sitä voi estää.

Kiitos vinkistä, tuohan olisi hyvä asia, että Viron Setomaata ja Narvajoen rantoja alettaisiin aktiivisemmin palautella. Entäs jos tässä onkin tarkoitus laittaa ohviisi joka toiseen maahan Euroopassa?

Juhani Putkinen

Se poppoo tekee täsmälleen sitä, mitä Kremlistä määrätään.

Tällä hetkellä Kreml pettää länsimaita "hymykampanjalla" - ja jotkut "hyödylliset idiootit" uskovat sitä petosta.

Ranskan presidentti ja NATOn pääsihteeri kuuluvat myös siihen kategoriaan - valitettavasti.

On niin mukava pistää pää pensaaseen ja kuvitella ettei Venäjä ole imperialistinen roistovaltio vaikka Venäjä on nimenomaan sitä.

Jouko Piho

#11

Pro Karelian toimisto voi olla missä tahansa Pro Karelia haluaa sen olevan. Mitä se muille kuuluu?
Tallinna on läheisyytensä takia ihan hyvä paikka. Internet-aikana hommat sujuvat mistä päin maailmaa vain, ja sitten kun on tilaisuuksia Suomessa, niin Tallinnasta ei ole pitkä matka tulla Suomeen.

Vanha demari (nimimerkki)

"Tarkoittaako tämä Postimees-lehden artikkeli Yövartion toiminnan loppumista? Ei varmastikaan."

Ei kai sinne enää kovin montaa jäänyt? 3 tai 4?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Juhani Putkiselle: #15. Niin, eräillä suomalaisilla on kiihkeä tarve ehdottomasti uskoa, mitä Moskovasta sanotaan. Tosin sama koskee monien muidenkin maiden edustajia.

En tarkoita, että lähtökohtana pitäisi olla epäluulo ja kyräily. Mutta jokseenkin selvien merkkienkin jälkeen pidetään siitä hyvästä uskosta kiinni.

Jouko Piholle: #16. Eihän sen luulisi kuuluvan, vaan näyttää silti kuuluvan. Pro Karelian toimisto on kylläkin Suomessa.

Vanhalle demarille: #17. En tunne ko. organisaatiota niin hyvin, että osaisin vastata tuohon mitään. Ainakin Linter ja Reva jäivät. Se on ilmeisesti se kova ja Kremlin mieleinen ydin, joka jatkaa toimintaa.

Johan Bäckman (nimimerkki)

Tässä Saksin jutussa on taas roppakaupalla väärää tietoa. Viron Yövartiossa ei tietenkään ole mitään repeämää. Viron Yövartio on rauhanomainen poliittinen liike. Olen itse ollut mukana monissa tapahtumissa. Mm. Linter painottaa aina sitä, että ei provosoida millään tavalla.

Soitin juuri Linterille ja kysyin, mistä tässä "hajoamisessa" on kyse. Linterin mukaan kysymys on vain siitä, että Yövartion hallituksen vaaleissa hävinneet suuttuivat ja erosivat, johtajanaan Neshadimova, joka sai vain kaksi ääntä.

Mitään ihmeellistä ei ole siinä, että hävinneet eroavat ja haluavat ehkä vähän kostaakin. Kunhan pari viikkoa kuluu, kuumaveriset palaavat takaisin ja asia sovitaan.

Linter ja Reva eivät koskaan ole lietsoneet mellakoita. He olivat asiasta oikeudessa syytettyinä ja heidät vapautettiin. Heille maksettiin muhkeat korvaukset vankeusajasta. Saksi voisi tarkistaa tietonsa.

Yövartion vaaleissa ongelmia aiheutti nyt se, että järjestölle valittiin ensi kertaa virallinen johtaja. Aiemmin virallista pomoa ei ollut. Kaikki eivät tähän tyytyneet ja halusivat, että palataan johtajattomaan aikaan takaisin. Nyt virallisena pomona on Linter.

Yövartijat on jatkuvasti Viron suojelupoliisin silmätikkuna. Jokainen sen kanssa yhteityöhön ryhtyvä joutuu vaikeuksiin. Viron suojelupoliisin tavoitteena on erimielisyyksien lietsominen hajoita ja hallitse -periaatteella. Nyt tätä Yövartioiden "hajoamista" kohkataan Viron medioissa, jotka tunnetusti ovat Viron turvallisuusviranomaisten kontrollissa.

Linter tai Bäckman eivät ole järjestäneet konferensseja "fasistien" kanssa missään. Saksi voisi valottaa, missä ja kenen fasistin kanssa?

Vanha demari (nimimerkki)

"Oikeuden päätös oli aika erikoinen, sillä tuomitsematta jättämisen perusteena oli lähinnä se, etteivät ko. järjestäjät ole kykeneviä järjestämään niin suurta mellakkaa."

Minusta se oli hyvin perusteltu. Siinä todetaan, että ei ole näytetty, että juuri ne mainitut kolme miestä olivat yllyttäneet mellakkaan. Näytetty oli vain, että he olivat kutsuneet ihmisiä paikalle.

Joka tapauksessa se osoittaa Viron oikeuslaitoksen riippumattomuutta eli kun tuomari katsoi, että rikosta ei ole näytetty, ei voi tuomita.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Nämä linterit ja revat ovat täydellisen marginaalihenkilöitä virolaisessa politiikassa, yhteiskunnasta puhumattakaan.

Kun ehdokas kerää noin 115 000 ihmisen venäläisvaltaiselta Lasnamäeltä muutaman kymmenen ääntä samalla, kun paikallinen Keskustapuolue (Keskerakond) yli 50% kaikista äänistä läpi koko Tallinnan, niin jokainen ymmärtää millaisista pelleistä on kyse.

Virossa asuvien venäläisten ääni kanavoituu Edgar Savisaaren johtaman Keskustapuolueen kautta. Tämä suuren puolueen puheenjohtaja, kaksinkertainen pääministeri ja Tallinnan kaupunginjohtaja, on mainio esimerkki siitä, kuinka venäläistaustainen ihminen voi menenestyä Virossa.

Selvennyksenä on painotettava, että KE:n kannattajissa on paljon, todella paljon muita kuin venäläisiä ihmisiä.

N-E (nimimerkki)

Tynkä-Antti: "Kun ehdokas kerää noin 115 000 ihmisen venäläisvaltaiselta Lasnamäeltä muutaman kymmenen ääntä..."

Monellako niistä 115 000:sta Lasnamäen venäläisestä on siellä äänioikeus? Niillä muutamalla kymmenelläkö? Eikö nämä Bäckmannit ja Hietaset vähän ole kritisoineet sitä, ettei koko ikänsä Virossa asuneet, mutta siellä nyt muukalaisiksi luokitelluksi joutuneet ihmiset ole siellä äänestysoikeutta saaneet. Korjatkaa tietysti, jos olen väärässä, täältähän näitä Viron asiantuntijoita tuntuu löytyvän.

Piho: "Pro Karelian toimisto voi olla missä tahansa Pro Karelia haluaa sen olevan. Mitä se muille kuuluu?"

En minä tiennyt, että se on salainen asia. Yleensä yhdistykset toimivat avoimesti päivänvalossa ja sitä avoimuuttahan tuo Veikkokin tuntuu vaativan. Jos tämä nyt sitten kuitenkin oli hys-hys asia niin pyydän anteeksi kun menin noin tyhmiä kysymään.

Jotenkin vaan tuntuu, että Karjalaa Suomelle takaisin vaativan kerhon luonnollinen ja ainoa osoite voisi olla vaikka Viipurissa. Tallinna nyt on kuitenkin aika kaukana Karjalasta, monessakin mielessä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Johan Bäckmanille: #19. Niinpä, niin."Yövartio on rauhanomainen poliittinen liike". Voimme varmastikin lähetä siitä, että Larissa Neštšadimova antaa haastattelussa ne tiedot, mitkä hän on itse kokenut oikeiksi.

Hän sanoo: "Me muutuimme virolaisille hirviöiksi". Ei kuulosta kovin rauhanomaiselta. Edelleen: ”Me luovumme [Dmitri] Linterin luomasta mallista: katu – joukkotiedotusvälineet – tuomioistuin”.

Klaus Dorneman sanoo ihan samaa: "toiminta ei voi muodostua vain viranomaisiin kohdistuvasta vastarinnasta".

Revan mielestä: "Yövartiosto ei ole poliittinen puolue".

Jos sinuun olisi uskominen, Linterin puhe olisi käänteistä toiminnalle. Ei provosoida, tarkoittaisi, että provosoidaan mahdollisimman paljon.

Eli sinä entisellä 20-80 -säännölläsi kirjoittelet jälleen hupijuttuja, joiden totuuspohja on vallan erinomaisen subjektiivinen.

Ei siinä mitään ihmeellistä olekaan, jos hävinneet eroavat tai jossain ryhmässä mielipiteet menevät ristiin. Ihmisistähän siinä vain on kyse. Olisi kuitenkin paljon parempi, kun et viitsisi puhua pehmoisia vaan kertoisit asiat siten kuin ne ovat.

"Linter ja Reva eivät koskaan ole lietsoneet mellakoita". Siinäpä yksi lauseistasi.

Sinä kehotat minua tarkistamaan tietoni. Minähän kirjoitin, ettei oikeus heitä tuominnut. Oliko se väärä tieto? Haluatko, että kirjoitan näistä asioista vielä paljon pitempään ja tarkemmin?

Miksiköhän Yövartio on Kapon silmätikkuna - jos on? Minä luulisin, että Kapon tehtävänä on Viron suojelu. Eiköhän niitä erimielisyyksiä lähinnä silloin aiheuta se taho, joka yrittää rikkoa maassa vallitsevan rauhan. Jos sinä kumppaneinesi tulet Viroon aiheuttamaan riitaa ja sekaannusta, on luonnollista, että siihen puututaan. Niin tehdään kaikissa muissakin maissa.
Itäisessä naapurissa ei tarvitse edes aiheuttaa ongelmia, riittää kun on ilmaissut erimielisyytensä, niin voi jo olla mukavasti vaikeuksissa.

Voinhan minä valottaa, keiden fasistien kanssa sinä olet puuhannut. Alkupaloiksi lue vaikka tästä artikkelista alkutiedot:
http://kareliaklubi.com/KareliaKlubiLehti/index.php sivut 7.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Vanhalle demarille: #20. Tosiaankin. Kirjoitukseni voi ymmärtää kahdella tavalla. Tarkoitin sitä, että oikeuden päätös ei ollut samanlainen kuin yleensä, se oli omalla tavallaan erikoinen. Sen voi ymmärtää siten, etteivät ne kolme miestä olleet kykeneviä sellaisen mellakan aikaansaamiseen. Tarvittiin siten korkeampi ja kyvykkäämpi taho organisoimaan koko puuha.

Eihän syyntekeettomiakaan tuomita. Jos ei kykene organisoimaan sen tasoisa mellakkaa, ei voi olla siihen mahdollisesti liittyvän rikoksen pääpukarikaan. Ilmeisestikin oikea oikeuden päätös?

Johan Bäckman (nimimerkki)

Neshadimova ei ainakaan puhunut "sadistisesta perverssistä tendenssistä".

Viron median "sitaatit" Neshadimovan väitetyistä sanomisista eivät ole luotettavia.

Viron kapon tavoite on estää venäläisiltä kaikki poliittinen aktivismi.

En löytänyt tietoa siitä, missä olisin "puuhannut fasistien kanssa", voisiko Veikko hieman tarkentaa, missä ja koska?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

N-E:lle: #22. Meillä on laaja ja jalo sydän. Anteeksi annetaan ja tarvittaessa anteeksi pyydetään. Onko tullut mieleesi, että yhdistyksen omiltakin sivuilta saattaisi löytyä vastaus kysymykseesi?
http://prokarelia.net/fi/index.php?x=prokarelia&y=...

Hieno ajatus, että toimisto olisi Viipurissa. Kyllä se sinne vielä muuttaakin, mutta vasta sitten, kun Viipuri on hallinnollisestikin osa Suomea.

Ei nykyään ole niin merkittävä asia, missä joku ihminen asuu. Organisaatioilla on kotipaikkansa ja sen jäsenet ja toimivat henkilöt asuvat siellä, missä asuvat.

Vähän hämmästelen Tallinna-kritiikkiäsi paikkana. Kummasta on helpompi ja halvempi tulla esim. kokoukseen Helsinkiin, Kajaanista vai Tallinnasta? Entä sellaisesta paikasta, jossa ei ole lentokenttää tai juna-asemaa? Turulla ja Tallinnalla ei paljon ole eroa ajallisesti asuinpaikkana, jos Helsinkiä pidetään lähtökohtana.

Ja vielä. Kun lähdet ruuhka-aikaan jostain Vantaalta, Keravalta, Järvenpäästä, Espoosta, missä sitten asutkin, niin Tallinnasta matka-aika ei ehkä ole kuin kaksinkertainen siihen verrattuna.

Mutta mitä tästä asiasta sen kummemmin vatuloimaan. Koko kysymys on mielestäni täysin triviaali. Totean, että olenhan minä EUEEP:nkin General Counsilin jäsen ja useimmiten sen kokoukset ovat Triestessä, Italiassa. Miksi et sitä ihmettele?

Ja hyväksi lopuksi, Karjalan rauhanomaista, neuvotteluteitse tapahtuvaa, winw-win -perusteista palautusta ajavan Pro Karelia ry:n kotipaikka on Suomessa.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Johan Bäckmanille: #25. Ei tosiaankaan. Kuulostaa siltä, että tämä Larissa Neštšadimova on sivistynyt nainen kielenkäytöltään. Sinun armas ystäväsi sen sijaan puhui, joten hän luokitteli sillä itsensä tiettyyn kategoriaan, ei kovin sivistyneisiin kielenkäytöltään.

Täytynee haastatella Neštšadimovaa itse, niin ehkä silloin saan tietää "totuuden". Oletko sinä häneltä kysynyt, että häntä on tulkittu väärin ja hänen suuhunsa on laitettu valheellisia sanoja?

Väittämäsi Kapon toiminta ei pidä paikkansa. Näen sitä toimintaa joka päivä. Se ei estä poliittista aktivismia, mutta jos sellaisella toiminnalla tarkoitat kumouksellista ja yhteiskuntaa kaatavaa aktivismia, niin sitä se varmasti estää.

Olet oikeassa, se oli huono linkki. Annetaas parempi kuvien kanssa:
http://www.prokarelia.net/en/?x=artikkeli&article_id=1781&author=109

    

 

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Ja laitetaan vielä ne kuvatekstit, niin ei tarvitse etsiä. Järjestys, kuten edellisessä tekstissä.

Dr. Backman together with Mr. Goncharov condemns the Soviet Story. Dr. Backman seems not disturbed by the fact that Goncharov leads an ultra-nationalist organization “Rodina”, whose website contains open hate-speech, such as appeals to kill Americans

In 2007 Neo-Nazi leader Osipov (right) together with Eduard Goncharov (left), leader of the Russian nationalist organization “Rodina” (Fatherland), and at the same time head of the “Latvian Anti-Fascist Committee”, - organized a nationalist gathering “Russian March” in Riga. The photo above is from the court proceedings after the event.

Image left: Eduard Goncharov, leader of the Anti-Fascist organization in Latvia
Image right: Eugene Osipov, leader of the Russian neo-Nazi organization in Latvia

Ja mistähän mahtaa johtua, että ensimmäisessä tekstissä mainittu linkki on poistettu?

ard (nimimerkki)

#26 "Vähän hämmästelen Tallinna-kritiikkiäsi paikkana."

No onhan sillä nyt psykologinen arvo onko neuvottelijan toimisto venäläisiä sortavassa NATO-maasssa vai ystävällismielisessä Suomessa. Ja Tallinnan toimisto antaa helposti kuvan ulkomailta johdetusta separatismista, jonka kytkös Suomeen ei välttämättä aukea ulkopuoliselle.

Suomi on kuitenkin sivistysmaa!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Üheskoos Eesti vastu: antifašist Bäckman ja natsimeelne Teinonen

Samas raamatus kirjutab Bäckman ka sõbralikus võtmes oma külaskäigust Teinoneni juurde ja sellest, kuidas nad koos ka pitsikese tõstsid.

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudi...

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

#22: Kyseessä olivat syksyn paikallisvaalit, joissa myös muut kuin virolaiset saivat äänestää.

Nämä hietaset ja bäckmanit välittävät Virosta vielä vähemmän objektiivistä kuvaa kuin Suomesta.
Heidän kuvaamaansa tuskin muut reilu kolme/kymmenentuhatta maassa asuvaa suomalaista (http://pub.stat.ee/px-web.2001/Dialog/Saveshow.asp) allekirjoitavat.

Asiallista tietoa saa Suomen suurlähetystön kuin virolaisten viranomaisten kotisivuilta. Myös muilla kielillä kuin viroksi.
(http://www.finland.ee/public/default.aspx?culture=...)
(http://www.riigikantselei.ee/?lang=en)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

ardille: #29. Neuvottelijan? Ei NGO neuvottelu vieraiden valtioiden kanssa. NGO neuvottelee korkeintaan oman valtionsa hallinnon kanssa.

Olet näköjään aika vahvasti propagandan uhri. Tule käymään Tallinnassa ja perehdy tuohon venäläisten sortamiseen. Kysele samalla, missä määrin kyse on heidän omasta eristymisestään omaksi ryhmäkseen.

Minä kuulen joka päivä täydellisen vapaata venäjän kielen keskustelua sen kaikissa normaaleissa muodoissaan. Niin kaupassa kuin kaupungilla kuin muuallakin. Ei kukaan vilkuile olkansa yli, uskaltaako puhua venäjää vai ei.

Minä asun Tallinnassa, Pro Karelian toimisto on Suomessa. Toivon, että se riittää sinullekin. Minulle se ainakin riittää.

Hups, tuliko työtapaturma ja sormien lipsahdus? Esitätkö nyt, ettei Viro ole sivistysmaa? Vai tarkoitatko Venäjää?

Koitahan mennä jompaan kumpaan maahan kertomaan, että olet Suomesta ja Suomi on sivistysmaa, mutta teidän maanne ei ole. Saattaa tulla lyhyttä pitempi oppitunti.

Jätetään tämä tyhjänpäiväinen asia tähän, turha sitä on vatuloida. Missä asun, se on minun asiani. Missä Pro Karelia pitää toimistoa, on sen asia. Kukin saa vapaasti vetää haluamiaan johtopäätöksiä omien epäluulojensa tai kuvitelmiensa mukaisesti.

Harasoo ja lunta on paljon.

Kalevan kaiku (nimimerkki)

# 30

" 13. marraskuuta 2008 0.09
Johan Bäckman kirjoitti...

Risto Teinonen ei ole "uusnatsi". Oman ilmoituksensa mukaan hän on "herrasmies ja kansallissosialisti".

Mitenhän tuo kommentti olisi ymmärrettävä. Olisiko se sitten niin, että SAFKAn kielessä natsi ei olekaan sama kuin kansallissosialisti.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

#30: Muistelen tämän Vladimir Iljaševitšin (Olev Miil) pilanneen kansainvälisen vakoojauransa epäluotettavilla, poliittisesti värittyneillä raporteillaan.

Ajatella, että KGB:sta saa kenkää yksisilmäisyyden takia! - Pyydän tohtori Bäckmania korjaamaan, mikäli muistan väärin. En viitsi kaivella lähteitä enempää näin iltamyöhään. Huomenna sitten, jos tarpeen. (http://et.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ilja%C5%A1ev...)

Tämän mainitun vihajärjestön tiedottaja, toimittaja Leena Hietanen asuu myös Tallinnassa. Eipä se herätä sen kummempaa ihmetystä. - Kirjoitusten perusteella mielestäni ansaitsisi.

Hänen Virossa asumisensa osoittaa, kuinka demokraattinen ja suvaitsevainen yhteiskunta Viro on. Demokratia, ihmisoikeudet ml sananvapaus ovat itsestään selvyyksiä maan asukkaille. - Virossa voi jopa vaatia Venäjän tankkeja Tallinnaan.

PS. YLE:n toimittaja Ulla-Maija Määttänen on Viron ja viron taitaja.

ard (nimimerkki)

"Koitahan mennä jompaan kumpaan maahan kertomaan, että olet Suomesta ja Suomi on sivistysmaa, mutta teidän maanne ei ole. Saattaa tulla lyhyttä pitempi oppitunti."

No, itse asiasssa olen kyllä tuonut erinäisiä epäsovinnaisia mielipiteitä esiin molemmissa maissa ja pientä näräähän siitä tulee (kuten tulisi jos ruotsalainen tulisi viisastelemaan suomalaisille).

Minulla on varsin vahva mielipide sekä Venäjästä että Virosta. Ja Viron osalta osasit lukea osan näkemyksestäni rivien välistä. Ja voin kertoa että venäläisten asema on siinä näkemyksessä sivuroolissa.

Johan Bäckman (nimimerkki)

Kiitos Veikko että tunnustat näkeväsi Kapon toimintaa joka päivä. Ilmeisesti näin yhteytesi turvallisuuspalveluun tuli kaikille selväksi. Onneksi olkoon.

Ihmeelliset ovat väitteesi, hyvä Veikko. Ko. kuvan natsitervehdystä esittävää miestä en ole koskaan tavannut enkä ole esiintynyt hänen kanssaan missään tilaisuudessa. Tuskinpa Veikko ihan tiedonjulkistamispalkintoa näistä väitteistä saat.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Kun nyt Alla on Tallinnassa, Viron ja Venäjän välinen kulttuuritoiminta on vilkasta, niin hieman iltalaulua:

http://www.youtube.com/watch?v=oIFmhye6fqw

#36: Vai on Veikko Saksilla näköyhteys Viron suojelupoliisiin? Tuliko tämä nyt kaikille selväksi?

Ettei kenenkään tarvitse olla kateellinen, niin tässä linkki:

http://www.kapo.ee/eng

Taitaa tohtori olla jäänyt poikien "angeliga"-sarja tasolle, mitä se sitten onkaan.(hyväntahtoista naureskelua takarivissä). - Ei ihme, ettei Finlandia-palkittu kirjailija häntä noteeraa.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

#33: Kalevan Kaiku, muistatkos sie paremmin tohtori Bäckmanin kansallissosialistiystävää Risto Teinosta. - Vaikutti mielestäni lyhyen jakson myös Tynkä-Karjalassa sotilasoppia saamassa. Viitsisikö kaivella muistia vai soittaisiko huomenna pojjille Tarttoon.

- Ei nyt tohtori kursaile, kertoo vaan reilusti fasistiyhteytensä. Kieltämisestä voi käydä kuin Pietarille, että joutuu saarnaamaan ko. oppia yli koko tunnetun maailman. (pokka pitää)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kalevan kaikulle: #33. Meillä taitaa olla sama harhaluulo, että natsi ja kansallissosialisti on sama asia. Mahtanee se oppinut dosentti meitä siinä asiassa valistaa?

JOhan Bäckmanille: #36. Mitähän tunnustamista siinä oli, että näen joka päivä Kapon toimintaa? Näen minä paljon muutakin, kerronko?

Oletko myöskään koskaan havainnut, että nähdä ja kokea tai osallistua ovat aivan eri sanoja. Ei siinä mitään, voisi olla ihan kiinnostavaa osallistua Kapon toimintaan varsinkin, jos sinä olisit tulossa maahan.

Entäs ne muut miehet? Et varmaan ole tavannut sitäkään herrasmiestä, joka istuu vieressäsi?

Tynkä-Karjalan Antille: #37. Se Finlandia-palkittu kirjoittaja osaa kirjoittaa hyvin, iskeä fokukseen niin, että eräillä on näyttää olevan hengitysvaikeuksia.

Kun vertaan kahden eri henkilön kirjoituksia, ei jää hetkenkään epäselväksi, kumman kirjoituksiin voi paremmin luottaa ja kumpia on kiinnostavampi lukea.

Tynkä-Karjalan Antille: #38. Ensin se Pietari kuitenkin itki katkerasti. Tuli kiellettyä oma mestarinsa kolmasti.

Johan Bäckman (nimimerkki)

Veikko, väitit että järjestän fasistien kanssa tapaamisia. Näytit kuvan natsitervehtijästä. Kyseistä henkilöä en ole koskaan tavannut enkä ole ollut hänen kanssaan missään tilaisuudessa. Suuri paljastuksesi oli, että olen istunut sellaisen henkilön vieressä, joka on joskus istunut kyseisen "natsin" vieressä. Tällä menetelmällähän voidaan ihmisten välille rakentaa mitä tahansa yhteyksiä. Eikö se Latvian turvallisuuspalvelu nyt parempaan pysty.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Johan Bäckmanille: #40 Tulikos sinulle taas se 20-80 -toiminta vai enkö minä vain muista, sillä missä olen väittänyt, että järjestät fasistien kanssa tapaamisia?

Kirjoitin näin: "Tähän samaan konferenssiin pyrkivälle suomalaiselle ns. kohudosentti Johan Bäckmanille puolestaan annettiin maahantulokielto Viroon".

Palataan siihen vieressä istujaasi. Edvins Snore kirjoittaa näin: "Dr. Backman together with Mr. Goncharov condemns the Soviet Story. Dr. Backman seems not disturbed by the fact that Goncharov leads an ultra-nationalist organization “Rodina”, whose website contains open hate-speech, such as appeals to kill Americans."

Kiitos vihjeestä, voikin olla hyvä kysellä Latvian turvallisuuspalvelulta. Vai riittäisikö, jos Kapolta kysyisi? Katsotaas, kunhan kiireet vähän hellittävät, pidetään mielessä. Harasoo vai kuinka sitä sivistyneesti sanotaankaan?

Kalle J. Miettinen (nimimerkki)

Agento 2 alias Veikko Saksi loppuuko miehet ja naiset Karjalan Mäntyyn päitään pieksäjistä ! Vähän siltä tuntuu että on itkuvirsien aeka ?!

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Ai, nytpä vasta huomasin, mistä tohtori Bäckmanin nälvintä VS:n KaPo-yhteyksistä osaltaan johtuu. Tohtori Bäckmanin kansallissosialistiystävällä, lakimies Risto Teinosella on menossa hallintoasia KaPo:sta:

http://www.kapo.ee/est/pressinurk/14/tapsustus-seo...

Tuo peruste siis tietysti viime kesäiseen määräaikaisen maahantulokiellon lisäksi.

Vinhaa kerrontaa KaPo:sta, Teinosesta, Klenskistä, agenteista jne.(suomeksi):

http://patsaskirja.blogspot.com/2009/01/naamiaiset...

Mielenkiintoista, että Johan Bäckmanin lisäksi Dmitri Klenskin ja Risto Teinosen välillä on yhteys, ystävyys tjs. - Huomattavaa on myös, että tuota kertomusta ei ole kirjoittanut päiväkirjaansa (vast) 12-vuotias poika, vaan aikuinen mies.

Herää oikeutettu kysymys, että sekö siinä "Soviet Story" -dokumentissä niin mättää, että sieltä löytyy täsmälleen tämä sama punafasisti/fasisti-yhteys ja ystävyys?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Katuvat yövartiolaiset" on hieman yhtä nyyhky tarina kuin "katuva Ilkka Kylävaara".

”Me luovumme [Dmitri] Linterin luomasta mallista: katu – joukkotiedotusvälineet – tuomioistuin”.

=> Koska Pro Karelia luopuu tästä länsimaisesta mallista? Nord Streamille on annettu lupa, mutta Pro Karelian pääsihteeri tai agendo2 eivät kirjoita lainkaan Kari Silvennoisesta eivätkä merivaltaajien aggressiivisista oikeustoimista? Juttua ei tule enää Jorma Backista eikä Espoon hiippakunnan tuomiokapitulista.

=> Onko Pro Karealian provosointikyky mennyt vai onko Otava ja Reenpää jo vetäytymässä hankkeesta? Käykö tässä muutenkin kuin heimosodissa eikä saada edes Petsamoa?

Miten monta "jäsentä" yövartioliikkeen johtokunnassa oli? Onko siinä neljä niin kuin SAFKA:ssakin?

Mitä tuo kahdeksan jäsenen ero nyt sitten vaikuttaa mihinkään? Suomessa eroaa päivässä enemmän ihmisiä kirkostakin kuin Virossa kahden vuoden aikana liikkeestä, johon ei eivät kiinteästi varmaan kuuluneetkaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Veikko Saksi ja Agendo2 kulkevat käsi kädessä yötä päivää?

http://antifasistit.blogspot.com/2010/02/veikko-sa...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#34 Eivätkö kaikki häiriköt voisi muuttaa Viroon Postimees-lehden sisältötuotannoksi?

Naurava koira (nimimerkki)

Agentti kaks onkii Veikko yks. CIA rahoittaa KAPOa ja KAPO ProKareliaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Selitys voi olla arkisempi. Kunnallisveronmaksajat oppikirjojen kautta rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otavaa ja Reenpään suku rahoittaa Pro Kareliaa. Reenpään sukuun kuuluu myös Risto E. J. Penttilä.

On kuitenkin niin, että halutaan antaa ymmärtää, että CIA tukisi jotain rajarettelöä Euroopan unionissa. Asia on tuskin näin, vaan pelkkää kotimaista harrastusta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!"

- Veikko Saksi & agendo2 -

Johan Bäckman (nimimerkki)

Hyvä Veikko, kirjoitit minua ja Linteriä tarkoittaen, että "nämä ns. antifasistit ovat pitäneet yhteisiä konferensseja tunnettujen fasistien kanssa".

Keitä Veikko ovat ne "tunnetut fasistit" joiden kanssa minä olen pitänyt yhteisiä konferensseja? Missä ja koska nämä konferenssit ovat tapahtuneet.

Lisäksi "tietosi" mukaan minä käyn tiiviisti Moskovassa. Kerrohan Veikko montako kertaa olen käynyt Moskovassa esimerkiksi viime vuonna.

Varohan Veikko ettei sormesi taas lipsahda ja Asendo2 mene päälle.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Pohjan kirkkoherra luonnehtii kirjoituksiani alatyylisiksi. Siinä hän toistaa Virossa asuvaa punafasistisen vihajärjestön tiedottajan Leena Hietasen sanomaa:

http://leenahietanen.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/1...

Ovatko he kuitenkin kirjoituksissa sama henkilö? - Pauli Saarinenhan paljasti tuossa taannoin, että Juha Molari julkaisee toisten tekstejä ilman lähdeviitteitä eli selkosuomeksi plagioi muiden kirjoituksia.

(Koska tutkintapyyntöä ei ole tehty, on asia mitä ilmeisemmin tosi. Tp:hän lirahtaa näiltä punafasisteilta kovin herkästi).

Julkaiseeko Juha Molari Leena Hietasen kirjoituksia omissa nimissään, vai kirjoittaako SAFKA:n tiedottaja niitä Komitean jäsenille ? Tuskin kuitenkaan "postituslistalaisille".

Leena Hietanen viittaa Harisen blogin kommentissa navanalusjuttuihin. - Miuta ne eivät tässä yhteydessä kiinnosta, mutta Leena Hietasta näköjään kyllä. Liittyykö "alatyyli" tähän?

Kirkkoherra Molari on myös näistä navanalusjutuista saaanut aikoinaan tunnettavuutta, mutta onneksi sekin asia selvisi parhain päin.
- Ihme, että hän haluaa palata sille alueelle, vaikka "ei minun pidä olla vihainen vaimolleni sen tähden, että Suomessa väestö on valtaosin sairasta," kuten hän blogissaan toteaa. Onko hän vihainen sitten minulle, kun jaksoi aiheesta vääntää noin pitkälti puhdasta safkaa.

Naurava koira (nimimerkki)

No jaa, CIA on huomioinut (tarkoituksella?) omassa factbookissaan nämä suomalaiset rajarettelöitsijät. CIA on tullut tunnetuksi juurikin rettelöitsijöiden rahoittajana ja jeesaajana ympäri maailmaa.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Asiasta ihan toiseen: Automiehille sanon, että ei kannata hankkia vanhaa taksia, vaikka se hyvät kyydit antaisikin. - Riesaa siitä pitemmän päälle on, vaikka kuinka yrittäisi itselleen ja muille muuta todistella.

Itse ajelen vanhalla Mecellä, jolla ei ole taksitaustaa. Miettikää sitä!

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä.
Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

T Pekkanen (nimimerkki)

# 52 Naurava koira

Koska tunnut olevan asioista perillä, niin kysyisin, että mistä ja miten näitä CIA:n rahoituksia voi anoa? Monethan kirjoittavat ja kommentoivat Karjalan palautuksesta aivan ilmaiseksi. Jos siitä maksun saisi, niin sehän olisi mukavaa ;)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kalle J. Miettiselle: #42. Lopetahan, Kalle, jo tuo höpöjen puhuminen. Minä en ole agendo2.

Miksi ihmeessä pitäisi lauleskella itkuvirsiä? Karjalan palautus etenee ja mm. EN, EU ja ETYJ ovat jo tuominneet Stalinin teot.

Tynkä-Karjalan Antille: #43. Historia toistaa itseään.

Tapio O. Nevalle: #44. Miksi Pro Karelian pitäisi luopua "länsimaisesta mallista"? Pitäisikö siirtyä itäiseen malliin? Kiinalaiseen? Venäläiseen?

Sinä jo tunnut kaipaavan kirjoituksia Kari Silvennoisesta ja merivaltauksesta. Miksi niitä pitäisi jatkuvasti kirjoittaa. Mutta ihan iloksesi, yritän tänään ehtiä yhden jutun kirjoittaa.

Pro Karelian provosointikyky? Mikä ihmeen provosointikyky? Onko se aina provosointia, kun NGO vaatii ihmisoikeuksien toteutumista? Miksi sinäkään mitään kirjoittelet, provosoitko aina?

Tapio O. Nevalle: #45. Kiitos linkistä. Se oli tosi hupaisaa lukemista, kun tohtoriksi saakka opiskellut ihminen etsi kahden eri kirjoittajan teksteistä yhtäläisyyksiä. Oli taas hyvin hauskaa lukea sitä tekstiä.

Oli tehnyt kirkkoherra jokseenkin vääriä virhepäätelmiä, mutta oli siellä ihan oikeitakin päätelmiä. Sitä jäin ihmettelemään, miten yksinkertaiseen lankaan oppinutkin ihminen voi mennä, jos kahden ihmisen kirjoittelussa on samoja sanoja tai yhtäläisyyksiä.

Kun luen ns. antifasistien tekstejä, niissä suorastaan pursuaa samanlainen retoriikka. On apartheidiä, on fasisteja, kaikki muu on huonosti paitsi he itse. Totta kai yhteinen aatemaailma tuottaa samanlaisia tekstejä.

Nauravalle koiralle: #47. Sinun pitäisi tehdä kirkkoherran tavoin tarkka kirjoitusanalyysi. Luulen sinun olevan sen verran fiksumpi, että huomaat kirjoitusten olevan eri henkilöiden tekemiä. Todettankoon, että agentti kaksi ei oo veikko yks eikä kaksi.

Kapon rahoituksen olen kuvitellut tulevan Viron valtionbudjetista, mutta kai sinä sitten tiedät paremmin. Mistä sitä CIA rahaa voisi saada? Sitähän olisi mukava hakea, jos sitä noin helposti näyttäisi irtautuvan.

Tapio O. Nevalle: #48. Älä mene tekemään väitteitä, joihin sinulla ei ole mitään perusteita, saati todisteita. Mainitsemasi suvun joku edustaja voi moisista väitteistä vaatia sinut tilille.

Tapio O. Nevalle: #49. Välillä esität ihan järkeviäkin ajatuksia. Veikko Saksi ja agendo2 todellakin tuovat lisää avoimuutta suomalaiseen politiikkaan.

Johan Bäckmanille: #50. Laita mukaan täsmällinen viite, missä olen sanonut. On paljon helpompi aina katsoa, minkä verran milloinkin poikkeat kirjoitetusta.

Nauravalle koiralle: #52. Tuota, tuota, eihän KGB tai FSB vaan ole ikinä minkäänlaisia retteöitsijöitä rahoittanut tai tukenut? Eihän?

T Pekkaselle: #55. Jos Naurava koira paljastaa sinulle tuon CIA-rahoituslähteen, niin kerrothan "kaverillekin"? Haetaan molemmat.

Pauli Saarinen

Lapsellista

Kirkkoherra Juha Molari on käyttänyt kymmenen sivua palstatilaa agendo2:n ja Veikko Saksin tekstien vertailuun ja löytää niistä samankaltaisuuksia ja samoja sanoja.

Mitä tämä todistaa? Ei mitään. Todistaa ainoastaan sen, että agendo2 on lukenut tarkkaan Saksin kirjoitukset niitä kommentoidessaan. Molari voisi lukea minun tekstejäni ja saattaisi löytää niistä aivan samaan tapaa samankaltaisuuksia. En kuitenkaan ole Veikko Saksi.

Olen aina ollut sitä mieltä, että tärkeintä ei ole se, kuka sanoo, vaan se mitä sanoo. Siksi hyväksyn sen, että ne jotka eivät ole julkisuuden henkilöitä tai narsisteja voivat kommentoida myös nimimerkillä. Itse kirjoitin kauan nimimerkillä, mutta huomasin, että safkalaisia kiinnosti enemmän ”kuka sinä olet?”, kuin mitä kirjoitin.

Tapani Joensuu (nimimerkki)

Näyttää toi Putinin projekti etenevän ja Veikon vesittyvän.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Jos olisin tiennyt ettei tohtoreilla ja toimittajalla ole oikeaa, normaalia elämää, niin olisin jättänyt kääntämättä tuon Postimiehen sinällään pikku-uutisen. - Anteeksipyynnöt jätän kuitenkin niitä patologisesti harrastaville. (naureskelua takarivissä).

PS. Kävin äsken hiihtämässä, olipa latu ummessa. Nyt taidan lähteä saunaan ja hiljentyä muutenkin viikonlopun viettoon. Niin että haistakaa safka!

Pauli Saarinen

Johan Bäckman on vastoin kaikkia odotuksia puhjennut tässä blogissa varsin vuolaaseen sananvaihtoon.

Olen arvostellut paljon hänen mielipiteitään ja yksi ainoa kommentti on tullut. Tohtori Bäckman on kommentoinut 14.01.2010 tieteellisen tarkasti kirjoitustani (Miksi kirkkoherra vainoaa laillista kansalaisjärjestöä?) lausuen: ”Säälittävä, väsyttävän pitkä tautologinen kirjoitus, jonka jokaisessa lauseessa on väärää tietoa.”

Mitään sanottavaa hänellä ei ole ollut esimerkiksi yhteyksistään venäläisiin propagandisteihin ja historian väärentäjiin.. Kun lauman johtaja on tehnyt analyysinsä, ei siihen voi olla muillakaan mitään lisättävää. Siksi safkaa ei ole ilmestynyt kommentteihin.

Vihaa, valheita ja rikosilmoituksia, siinä tohtori Bäckmanin tutkimusmenetelmät. Tosin näin lama-aikana Bäckmanin työllistävä vaikutus voisi olla hyväkin. Se vaan kohdistuu väärään suuntaan, poliisiin ja oikeuslaitokseen, jotka ovat muutenkin ylityöllistettyjä. Oikeussosiologian dosenttina Bäckmanin pitäisi tietää tämä.

Bäckman kirjoittaa: ”Sen sijaan minua viime vuoden puolella törkeästi loukanneet tiedotusvälineet ja niiden edustajat saavat niskoilleen tukun haasteita. Posted by Johan Bäckman at 2:17 AM”
http://kohudosentti.blogspot.c…aieta.html

Johan Bäckman on joutunut pahaan anteeksipyyntökierteeseen. Olisikohan hänellä seuraavana anteeksipyyntövuorossa vuorossa kirjailija Sofi Oksanen tai vaikka Veikko Saksi?

Bäckman kirjoittaa: ”Sofi Oksasen ansiot tiedetään. Hänen ainoa todellinen meriittinsä on russofobian levittäminen. Sofi on elävä brändi, kirjoittamisen lopettanut propagandisti, jonka kliseinen ja mitäänsanomaton proosa pursuaa neuvostohistorian väärentämisen ohella syvää Venäjä- ja venäläisvihaa. Juuri siksi hän on Viron ”presidentille” tärkeä, palkitsemisen arvoinen.”
http://kohudosentti.blogspot.c…paino.html

Tekstiin on saatu sovitettua kaikki perinteiset argumentit russofobia, propagandisti, neuvostohistorian väärentäminen sekä syvä Venäjä- ja venäläisviha. Voisiko sen paremmin sanoa? Kliseinen ja mitäänsanomaton proosa ei kuulu Bäckmanin perinteisen sanavarastoon. Herää myös kysymys, miksi Viron presidentti on laitettu lainausmerkkeihin?

On tietysti kätevää jättää blogit kommentoimatta ja antaa poliisin tehdä se puolestaan.

Vanha demari (nimimerkki)

"50 Lisäksi ”tietosi” mukaan minä käyn tiiviisti Moskovassa. Kerrohan Veikko montako kertaa olen käynyt Moskovassa esimerkiksi viime vuonna."

Et varmaan kovin montaa kertaa. Ethän sinä raukka saa edes vuosiviisumia Venäjälle, vaan joudut käyttämään kertaviisumeita.

Pauli Saarinen

Nauravalle koiralle #47

”Agentti kaks onkii Veikko yks. CIA rahoittaa KAPOa ja KAPO ProKareliaa.”

Minäkin olisin kiinnostunut siitä, mistä CIA:n tai KAPO:n rahoitusta saa. Laittaisin kirjoituksiini maininnan ”Tämän tekstin on kustantanut CIA” tai ”Tämän tekstin maksoi KAPO”.

KAPO:n osalta ei ole niinkään väliä, koska Safka on pitänyt huolta siitä, että KAPO:n toimintakertomus vuodelta 2008 löytyy Regnumin venäläisiltä internet-sivuilta. http://www.regnum.ru/news/1197272.html

Regnumista löytyy myös Viroa käsittelevä kirjoitus 15.01.2010, jonka kirjoittajina ovat: Johan Bäckman, Mihail Deljagin, Mihail Demurin, Aleksander Djukov, Dmitri Ermolaev, Vaatimaton Kolerov, Dmitri Kondrashov, Dmitri Linter, Sergei Malakovski, Nicholas Mezhevich, Igor Pavlovski ja Maksim Reva.
http://www.regnum.ru/news/1243064.html

Sosiologian tohtori Bäckman on ryhtynyt historioitsijaksi ja kirjoittaa yhdessä tunnetun historian väärentäjän, toimittaja Aleksander Djukovin kanssa.

Naurava koira (nimimerkki)

Saarinen: "Minäkin olisin kiinnostunut siitä, mistä CIA:n tai KAPO:n rahoitusta saa."

Uskon kyllä että olisit kiinnostunut.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pauli Saariselle: #57. Sitä samaa minäkin ihmettelin, että mitä ihmeen "seksikkyyttä" siinä on, jonko agendo2 kirjoittanut samalla tavalla kuin minä vai ei.

Kun katselen nettiä, havaitsen monessa tiedotusvälineessä lauseita, jotka on suoraan lainattu minulta lähdettä ilmoittamatta. Tai sitten ihmisillä vain on ollut samanlainen ajatusmalli.

Ihan samalla lailla voisin tehdä analyysiä siitä, ovatko safkalaisten kirjoitukset samanlaisia ja kuka niistä on nyt minkäkin kirjoittanut. En näe siihen mitään mielenkiintoa.

Minä kirjoitan niin paljon omalla nimelläni, ettei minulla ole mitään tarvetta kirjoittaa nimimerkillä. Lisäksi en ole sellainen narsisti kuin eräät henkilöt, että itseään pitäisi aina kehua ja nostaa jalustalle. On meitä ihmisiä joka lähtöön.

Kalevan kaiku (nimimerkki)

# 58 Kerrankin Tapani Joensuukin puhuu asiaa; "Putinin projekti"

Mahtaa olla ainutlaatuista, että joku valtionpäämies osallistu noin merkittävään tapahtumaan, jossa hän tulee ajamaan sellaisen yrityksen projektia, jonka suuromistaja hän itse on. Tämän rinnalla suomalaisten poliitikkojen "koplaukset" tuntuvat suorastaan naurettavilta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Tapani Joensuulle: #58. Mikä Veikon projekti vesittyy? Luulen sinun nyt aika pahasti harhautuneen.

Minun projektini on sotasyyllisyyden purkaminen ja pakkoluovutettujen alueitten palauttaminen eli Karjalan palauttaminen. Eivät ne tietääkseni ole vesittymässä.

Olet varmaankin havainnut, että 57 % suomalaisista kannattaa sotasyyllisyystuomioiden purkamista. Se on paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Lienet havainnut, että noin 40 % suomalaisista kannattaa Karjalan palautusta ja vuoden 2000 tilanteen eli 80 % vastustuksen sijasta noin 40 % vastustaa sitä. Ei lainkaan hassumpi tilanne, joka vain paranee.

Tynkä-Karjalan Antille: Parempi on jättää turhat anteeksipyynnöt ja naureskella takarivissä.

Pauli Saariselle: #60. Eikös se mainitsemasi tohtorin menetelmä ole siten täysin yhtenevä Yövartion johtajan menetelmän kanssa?

Muuten, miksiköhän tämä tohtori on näreissään Sofi Oksasen ansaitusta mitallista? Onhan hän itse saanut Putinilta perätä marsalkka Govorovin mitalin.

Vanhalle demarille: #61. Epäselväksi jäi, puhuitko minusta vai itsestäsi. Vaan ei haittaa. Minun matkani ovat yksityisasioita, jotka jätän puhtaasti arvailun varaan, sitähän täällä moni näyttää todella hyvin osaavan tehdä.

Pauli Saarinen

Veikko Saksille #66

Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentti Johan Bäckmanin tutkimusmenetelmä on suorastaan nerokas. Ei tutkita ja kommentoida mitään. Annetaan asia poliisin tutkittavaksi. Poliisi tutkii, jos ehtii.

Bäckman kirjoittaa: ”Sen sijaan minua viime vuoden puolella törkeästi loukanneet tiedotusvälineet ja niiden edustajat saavat niskoilleen tukun haasteita. Posted by Johan Bäckman at 2:17 AM”
http://kohudosentti.blogspot.c…aieta.html

Poliisin työkuorman keventämiseksi muistuttaisin dosentti Bäckmania, että parempi tapa olisi tehdä kanteluita Julkisen sanan neuvostolle. Siellä on nyt vetreä uusi puheenjohtajakin, kun edellinen sortui lautakasan alle.

---------------

Tohtori Bäckman ja toimittaja Hietanen ovat todella kateellisia hyvin menestyneelle kirjailija Sofi Oksaselle, jonka kirjaa on käännetty vaikka kuinka monelle kielelle.

Onkohan Bäckmanin Pronssisoturia käännetty edes venäjäksi? Eikä ole toimittaja Hietasellakaan paljoa töitä, kun lukuisat lehdet ovat antaneet hänelle potkut.

Muistelen Bäckmanin saaneen Putinilta jonkun mitalin. Hänelle voisivat lisälsi antaa Leninin mitalin, sosialistisen työn sankarin mitalin ja monta muuta mitalia. Ei käy yhtään kateeksi.

agendo2 (nimimerkki)

#67

Mikähän taho myöntäisi kohudosentille sen Riidankylväjä-mitallin?

Pauli Saarinen

agendo2:lle #68

”Mikähän taho myöntäisi kohudosentille sen Riidankylväjä-mitallin?”

Tuosta Riidankylväjä-mitalin myöntäjästä en tähän hätään oikein osaa sanoa. Suomen Epätieteellinen Seura tulisi ehkä kysymykseen.

Pelastakaa Lapset ry voisi osoittaa Johan Bäckmanille jonkin huomionosoituksen hänen suunnattomasta tarmostaan kieltää Soviet Story –dokumenttielokuvan esittäminen. Elokuvatarkastamo määräsikin elokuvan lapsilta kielletyksi (K18), koska stalinismin ja putinismin esittäminen elokuvissa ei ole lapsille sopivaa.

BBC:n tuottamassa sarjassa Kommunismin kadonnut maailma esitettiin Yle Teemalla perjantaina 15.01.2010 raaka väkivaltaelokuva, jossa Romanian itsevaltias diktaattori Nicolae Ceausescu ja hänen vaimonsa Elena tuomittiin kuolemaan ja ammuttiin.

Tohtori Johan Bäckmanin olisi pitänyt tapansa mukaan tehdä tämän dokumenttielokuvan esittämisestä rikosilmoitus ja vaatia elokuvan esittämisen kieltämistä. Väkivaltaelokuvaa esitettiin parhaaseen katsomisaikaan perjantaina klo 21.00 ja uusintana sunnuntaina klo 14.50. Elokuvassa ei näkynyt mitään lapsilta kielletty merkintöjä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pauli Saariselle: #67. Innovatiivisuuttahan se on. Uusi menetelmä tehdä "tiedettä". Tosin sitä "tiedettä" tekee sitten poliisi. Ja kun tutkintapyyntö menee mappi vitoseen, haukutaan poliisi ja tehdään siitä rikosilmoitus.

#69. Joudun tuottamaan sinulle ja ehkä muillekin pettymyksen. Elokuvatarkastamo ei määrännyt Soviet Storya kielletyksi siksi, että stalinismin ja putinismin esittäminen ei ole lapsille sopivaa. Minä esitin K18 hakemuksessa.

Seuraava mahdollisuus tehdä Soviet Storysta rikosilmoitus on ainakin Joutsassa 04.03.10.

En ollut paikalla, kun Soviet Story ensimmäisen kerran esitettiin Suomessa. Ei silloin kukaan puhunut mistään ikärajoista, eikä filmiä ollut kukaan tarkastanut. Kuitenkin ammattimaiset elokuvateatterit esittivät sitä. Joten taitaa aika monesta puuttua tarkastus? Sehän vain tietää lisätyöllisyyttä, jos opetustoiminnassa ei ole riittävästi haasteita.

Vanha demari (nimimerkki)

"Vanhalle demarille: #61. Epäselväksi jäi, puhuitko minusta vai itsestäsi. Vaan ei haittaa. Minun matkani ovat yksityisasioita, jotka jätän puhtaasti arvailun varaan, sitähän täällä moni näyttää todella hyvin osaavan tehdä. "

Bäckmanin matkoista puhun. Hänhän arvuutteli sinua niistä. Vaikka Bäckman on olevinaan iso kiho Venäjällä, hänellä ei ole edes vuosiviisumia.

Toimituksen poiminnat