Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Vuoden Meppi - Eija-Riitta Korhola

- MEP Korholasta Vuoden MEP
- Korhola otti kantaa kaasuputkeen
- Hallituksen vaikeneminen turvallisuudesta oudoksuttaa
- ”Moskova katsoo aluetta kuin omaa vaikutuspiiriään"
- Korhola: ”hallituksen olisi syytä parantaa tapojaan välittömästi”

MEP Korholasta Vuoden MEP

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on ensimmäinen suomalainen Vuoden meppi –palkinnon saaja. Hänet ”kruunattiin” vuoden 2009 ansioituneimmaksi mepiksi MEP Awards –palkintogaalassa 03.11.2009.

Korhola sai tämän merkittävän arvostuksen osoituksen meppikollegoiltaan energiapolitiikastaan. Hän on ollut jäsenenä mm. Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa, teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa (ITRE) sekä väliaikaisessa ilmastonmuutosvaltiokunnassa (CLIM).

Tiedotteessan Eija-Riitta Korhola sanoo, että ”Työ on kuitenkin vielä kesken ja tuleva Kööpenhaminan ilmastokokous tulee osoittamaan kuinka paljon”.

Kuva: MEP Eija-Riitta Korhola
Kokoomusmepit, EPP-ryhmä, 2005

Korhola otti kantaa kaasuputkeen

MEP Korhola on jäänyt mieleen kolmen i:n edistäjänä: ihmisoikeudet, ilmasto ja Itämeri. Itämereen liittyy mm. Korholan tiedote 30.08.2009, missä hän ”ihmettelee pääministeri Matti Vanhasen ja ympäristöministeri Paula Lehtomäen alttiutta myöntää Nord Stream -kaasuputkihankkeelle periaatteellinen lupa Suomen talousvyöhykkeen käyttöön Itämerellä jo ennen kuin ympäristöviranomaiset ovat ottaneet kantaa”.

Merkittävä on Korholan kannanotto kaasuputken turvallisuus- ja ulkopoliittisiin vaikutuksiin: ”Toinen, vähintään yhtä vakava kysymys on se, että valtiovalta on ollut hiljaa, kun hankkeen ulko- ja turvallisuuspoliittista vaikutuksista on esitetty julkisuudessa kysymyksiä asiallisessa hengessä. Jos ne ovat aiheettomia, pitäisi olla kanttia todeta se selvästi, eikä antaa huolen kasvaa kansalaisten keskuudessa.”

Hallituksen vaikeneminen turvallisuudesta oudoksuttaa

Suomalaiset poliitikot, erityisesti koko hallitus ja presidentti Tarja Halonen, ovat tiukasti vaienneet Vladimir Putinin presidenttinä esille tuomasta kaasuputken valvonnasta. Se muodostaa uhkatekijän Suomen meripuolustukselle.

Lisäksi siitä syntyy perustuslain vastainen tilanne, kun Suomen talousvyöhykkeellä ja lainkäytön alueella valvontaa hoitavatkin vieraan maan sotavoimat.

Tällainen asioitten kanonisointi ja niistä vaikeneminen vielä vuonna 2009 asettaa johtavat poliitikot outoon valoon. Miksi asioita kiirehditään? Miksi presidentti ei kerro neuvotteluistaan pääministeri Putinin kanssa? Mitä Nord Streamille ja käytännössä Gazpromille ja Venäjän hallinnolle on luvattu?

”Moskova katsoo aluetta kuin omaa vaikutuspiiriään”

Huoli Venäjän lupaaman Itämeren ja kaasuputken valvonnan vaikutuksista ei ole turha. Tästä on saatu esimakua, kun Eesti Päevaleht kertoo 03.11.2009 Kalev Kask’in artikkelissa, että ”Saksan ilmavoimat karkoittivat Venäjän sotilaskoneet Viron lähistöltä”.

Lehti kertoo välikohtauksesta, joka tapahtui 15.09.2009 Naton järjestäessä Viron alueella harjoituksia ja Venäjän järjestäessä Luoteis-Venäjällä suursotaharjoitus Ladoga 2009:n. Venäläisen Beriev A-50 -tutkakoneen Suomenlahdella havaitsivat ensin kaksi Eurofigher 15 –hävittäjää, jotka eivät kuitenkaan saaneet venäläiskoneeseen yhteyttä.

Tapahtumapaikalle saapui kaksi venäläistä SU-27 –hävittäjää. Koneet olivat Suomen ilmatilan läheisyydessä, minkä vuoksi asiaa tulivat tutkimaan suomalaiset F-18 –sotilaskoneet. Ne ratkaisivat tilanteen rauhanomaisesti. Saksalaistarkkailija toteaa, että ”Moskova katsoo aluetta kuin omaa vaikutuspiiriään”.

Korhola: ”hallituksen olisi syytä parantaa tapojaan välittömästi”

Eija-Riitta Korhola toteaa tiedotteessaan vaikenemisen seuraavasti: ”Vastaamattomia kysymyksiä ja vaitioloa tällä alueella on niin paljon, että tavalliselle suomalaiselle syntyy mielikuva uudelleen viriävästä suomettumisesta. Jos kysymys ei ole siitä vaan pelkästään huonosta kommunikoinnista, hallituksen olisi syytä parantaa tapojaan välittömästi.”

On jokseenkin mahdotonta ajatella, että hallitus ja presidentti harrastaisivat kolme vuotta huonoa kommunikointia. Pro Karelia ry käsitteli kaasuputkeen liittyviä turvallisuuskysymyksiä ensimmäisen kerran jo 15.11.2006 eli kolme vuotta sitten. Sen jälkeen asia on ollut esillä parissakymmenessä artikkelissa ja lukuisissa muissa tiedotusvälineissä.

MEP Korholan loppuponteen yhtyvät varmasti lukuisat suomalaiset: ”... hallituksen olisi syytä parantaa tapojaan välittömästi”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja onnea Eija-Riitalle.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Itämeristrategiasta jätettiin pois `Nord Stream´-hanke. - Liekö prakmaattisuutta vai puhdasta "seteliselkärankaisuutta"?

(Kyll´ se karjalaispoika Jaakkimasta keksi mukavan määritelmän; nimisanasta on tullut laatusana).

Onnittelut tunnustuksen saaneelle MEP Korholalle.

Juhani Putkinen

Paljon onnea Eija-Riitta!

Jatka samaan malliin.

Hannu Rainesto

Venäjällä on taatusti oikeus omiin etuihinsa Suomenlahdella ja Itämerellä! Mutta onko näin Natolla, ei taatusti ole. Saksan edut ovat Itämeren eläosassa ja Viron Suomenlahden pohjoisosan länsipäässä ja Itämeren pohjoispäässä. Venäjän edut ulottuvat lähes koko Suomenlahteen ja Itämereen.

Lisäksi tulee tämä amerikkainen oppi ennalta ehkäisystä ja valvonnasta, joka on sallittu tälle yhdelle supervallalle myös Suomen tulkemana, niin miksi ei siis myös toiselle supervallalle.
Miksi Suomi muuten osallistuu vain länsivaltojen sota ponnistuksiin, miksei myös Venäjän ja Kiinan?

Naton vaarallisuus loistaa kaikkilta, eikö Saksi tätä ymmäärrää, viiraako ehkä muutenkin?

Venäjä ja Saksa tulevat tekemään yhteistyötä yhteisen kaasuputkensa puolesta, Nato syrjäytyy tästä sille sopimattomasta tehtävästi viimeistään, kun putki on valmis!

Hannu Rainesto

Korhola sai arvoisensa foorumin, kun pääsi Saksin ja karjalan palauttajien pölinä listalle!

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

SANANVAPAUDEN VÄLINE ON OIKEUSVALTION TUNNUSMERKKI

Anteeksi, mutta onko tämä Eija-Riitta Korhola se sama Eija Riitta Korhola, joka tuntuu olevan ikuinen väitöskirjan valmistelija ilmastonmuutoksesta?
Työ taitaa olla vielä pahasti kesken.
Olisivatko nämä päästökauppa kysymykset hidastaneet hänen työnsä etenemistä ja pitäähän se tietenkin kuunnella, onko Kööpenhaminan kokouksella jotakin uutta annettavaa asiaan, vaiko ei.

Suurenmoista, että hän on löytänyt ProKareliasta uuden tukipilarin pyrinnöilleen.
Suotakoon se hänelle.

aki lintunen (nimimerkki)

Ensimmäisenä tuli mieleen vuoden floppi, koska meppi Korhola on teollisuuden juoksutyttö, vailla omia ajatuksia.

Hantta (nimimerkki)

Toivottavasti Satu Hassi onnittelee Eija-Riitta Korholaa. Ha ha haa.

mirrikissa (nimimerkki)

Kaasuputken uhkaa taas samoin argumentein. Saksilla on uhkariippuvuus.
Venäjän koneet saavat vapaasti lentää Suomenlahden kansainvälisillä alueilla. Pitävät naton sotahullut kurissa vaikka nato katsoo Suomenlahtea kuin omaa vaikutuspiiriään. Ehkäpä nämä kahjot uhkakuva- viholliskuvamaalarit saavat vielä sodan aikaiseksi ja saavat elämälleen "kunniakkaan" tarkoituksen.
Jos minulla olisi valta niin ProKarelian tapaiset järjestöt kiellettäisiin välittömästi ulko- ja turvallisuuspoliittisesti vaarallisina.

Myyryläinen (nimimerkki)

Tuon kisan järjestäjä ilmoitta omilla sivuillaan seuraavsti: "Nominations for each of the categories are submitted by European trade and professional associations and interest groups working in sector-specific areas. These organisations nominate the MEPs they feel have done exceptionally good work in their policy area." Nimeämiset siis tekee energiaalan yhtiöt ja niiden järjestöt. Tällä kertaa äänestettväski valikoitui Korholan lisäksi vihreät Claude Turmes Luxemburgista ja Alyn Smith Skotlannista. Sen jälkeen hyvin porvarillisen parlamentin jäsenet ovat äänestäneet heidän välillään. Korhola edustaa parlamentin suurinta puoluetta joten on helppoa tulla valituksi.

P.s. Kisan järjestäjän sponsoreita ovat m.m. Coca Cola, CropLife jonka takana ovat esimerkiksi BASF, Bayer, Dupont ja Monsano sekä Efpia joka on lääketehtaiden yhteenliittymä. Eli hyvästä seurasta, hyvästäpä seurasta hyvinkin Korhola on valittu.

Myyryläinen (nimimerkki)

Tarkennus vielä, että Korhola ei ole vuoden meppi vaan yksi vuoden mepeistä ja nimenomaan eneergiatuotannon alalta. Ei ympäristönsuojelun jolta valittiin Korholan puoluetoveri Peter Liese. Hän on kunnostautunut lentoyhtiöiden etujen turvaajana. Että sellaisia ympäristönsuojelijoita.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

SANANVAPAUDEN VÄLINE ON OIKEUSVALTION TUNNUSMERKKI

12.

Menee vielä hauskemmaksi.
Mitähän Korhola ymmärtää energiantuotannosta ja energiasta yleensä.
Taitaa ymmärtää vain, että siitä saa hyvän hinnan, kun osaa pelata.

lev' (nimimerkki)

kateellisten louskutusta komukoilta-venäjä pitääkin sulkea uralin taakse,siellä ne piippalakit on muotia edelleen!

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

SANANVAPAUDEN VÄLINE ON OIKEUSVALTION TUNNUSMERKKI

Kun sinä Veka olet laillisuuden ja oikeudenmukaisuuden harras kannattaja, niin voisitko lisätä sinne vaatimuslistallesi tämän perustuslain alkuperäisen säätämisen viipymättömän oikaisun.

Elämme porvariston 5/6 diktatuurissa, joka asia säädettiin maan ollessa laittomuuden tilassa, porvariston tekemän valtiopetoksen ja vierain sotavoimin suorittamansa vallankaappauksen jälkitilassa.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Ari Alsiolle: #1. Kiitokset kommentistasi. Pidin yllättävänä, että suomalaisen MEP:in työ nostettiin näin esille. Moni muukin mielellään näkisi itsensä palkittuna toimistaan.

Tynkä-Karjalan Antille: #3. Heh, onkohan tuo seteliselkärankaisuus ihan laatusana? No, onhan se huonokin laatu laatua.

Hannu Raineistolle: #5. Sinulle on aika erikoinen etujaottelu, aivan kuin M-R -sopimuksen etupiirijako. Muille maille annat jonkinlaisen intressin oman maansa kohdalla. Suomelle et tainnut antaa mitään etua.

Venäjälle annat koko Itämeren, vaikka sillä on pläntti tuolla meren pohjukassa ja toinen pläntti entisen Königsbergin kohdalla.

Venäjällä on ihan samat oikeudet ja velvollisuudet osaltaan Itämereen kuin muillakin. Ei sillä mitään suurvallan oikeutta ole, eihän se ole suurvalta kuin kooltaan. Katso kansantalouden lukuja, niin näet, että keskisuuresta valtiosta on kyse.

Vaatimustensa ja käyttäytymisensä puolesta Venäjä kyllä on osoittautunut "suurvallaksi", mutta ei se vielä riitä. Aika huvittava tuo vastakkainasettelusi: Nato on vaarallinen, joten Venäjä on tuki, suoja ja turva. Niinkuin aina.

Jos opettilisit esittämään asiasi aikuismaisesti ja rauhallisesti, keskustelukin olisi mahdollista.

Markus Räsäselle: #7. Mitäpä vikaa siinä, jos yrittää lukemattomien hommien ohella vielä tutkia ja kehittää itseään? Joko sinun väitöskirjasi on valmistunut?

aki lintuselle: #9. Tuota en ole havainnutkaan. Kummallista, onko Korholalla aina teollisuuden edustaja apuna ja esitysten kirjoittajana? Kuinka hyvin mahdat Eija-Riitta Korholan tuntea?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

mirrikissalle: #10. Eikös se ole luonnollista, että kaasuputken valvonta - luit tekstin huolimattomasti - uhkaa edelleenkin ihan samoin argumentein kuin aikaisemminkin? Kun muutosta ei ole tapahtunut, niin mihin ne argumentitkaan häviäisivät?

Sinulta on jäänyt näköjään havaitsematta, että Venäjä on tällä mantereella ehdottomasti paras uhkakuvien rakentaja. Otas värittömät lasit silmillesi ja tutkaile vähän asiaa.

Jos ehdotuksesi kärjistää, niin kaikki sinun mielipiteittesi vastaiset järjestöt pitäisi lopettaa. Kaikki Venäjää kritisoivat järjestöt pitäisi lopettaa. Kaikki Venäjälle kumartavat ja sitä kritiikittömästi palvovat järjestöt pitäisi palkita.

Kummallista, kun yhä useampi maa kritisoi Venäjän silovikihallinnon toimia. Sinä näistäsekurokratian toimista tykkäät ja niitä kunnioitat. Tai ainakin alistut suuren pelon vallassa niiden alle. Elät väärää vuosisataa.

Sinullakin on uhkariippuvuus. Meidän "riippuvuutemme" ovat vain eri laidasta. Sinä pelkäät uhkaa ja sen vuoksi heti kumarrat uhkaajalle ja antaudut. Minä näkisin mielelläni, että uhkakuvat poistetaan ja asioita tarkastellaan asioina, kiihkottomasti. Ei millään valtiolla ole oikeutta uhata toisia rauhanomaisia valtioita.

Myyryläiselle: #11 ja #12. Kirjoitukseni teksti on suora lainaus Korholan tiedotteesta:

"Kokoomuksen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on valittu vuoden 2009 ansioituneimmaksi mepiksi "MEP Awards" -palkintogaalassa energiapolitiikastaan. Hän on ensimmäinen suomalainen "vuoden meppi" -palkinnon saaja ja sai ennätysmäärän ääniä."

http://www.e-pages.dk/dods/149/ sivulla sanotaan: "The awards have been nominated by NGOs and organisations who selected those MEPs who they feel have made significant contributions to their chosen field."

Joten ilmeisesti lukemisesi jäi puoleen väliin ja jätti palkintogaalan äänestyksen väliin.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Markus Räsäselle: #13. Sinunhan kannattaisi haastaa MEP-Korhola julkiseen väittelyyn energiapolitiikasta. Silloin havaitset, ymmärtääkö hän siitä mitään ja ymmärrätkö sinä itse siitä jotain.

#15. PUhut aina vain epämääräisäisiä illuminaattijuttuja, joista ulkopuolisen on mahdoton saada käsitystä. Pieni selvitys asiasisällöstä ja pysytteleminen aiheen piirissä ei olisi pahitteeksi.

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä.
Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

SANANVAPAUDEN VÄLINE ON OIKEUSVALTION TUNNUSMERKKI

18. Saksi

Kuten sinäkin sataprosenttisella varmuudella huomasit, niiin kerrottiin Korholan esiintyvän energiantuotannon asiantuntijana.
Uskoakseni hänellä ei ole ainuttakaan alan loppututkintoa suoritettuna.
Hassilla sitävastoin on.
Sinä väität -politiikan, joka on juuri sitä hinnoilla kikkailua.

Mitä sinä sekoilet taas.
Minä, jos kuka, olen pysynyt asiassa, pysy sinä.
Tuo tyyli on juuri teidän populistien taktiikkaa, kun huomaatte juttunne käyvän kestämättömiksi.

agendo2 (nimimerkki)

Eija-Riitta Korholasta on kasvamassa Suomelle kokenut ja mainetta niittänyt edustaja Euroopassa. Hän on osoittanut jo nyt valppaalla ja ahkeralla työllään pätevyyttään, kuten tämänpäiväinen artikkeli ketjun yllä osoittaa.

Eija-Riitan kaltaisilla naisilla tulee olemaan tulevaisuudessa kysyntää Suomen etua ajavana vaikuttajana merkittävillä paikoilla.

Sydämelliset onnittelut Eija-Riitalle!

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

SANANVAPAUDEN VÄLINE ON OIKEUSVALTION TUNNUSMERKKI

Minä ehdottaisin suomalaisille panostamista Satu Hassiin.
Hän on sentään asiantuntija edes yhdellä alalla.

L. Naltunen (nimimerkki)

Tulee jotenkin sellainen tunne, että Eija-Riitta Korholaa kalastelee irtopisteitä tällaisilla vanhanaikaisilla kannanotoilla. Paavo Lipposta siteeraten: "Putki ei ole yksipäinen". Tuo suomettumiskortti on surullinen piirre nykyoikeistopoliitikkojen retoriikassa. Se, mitä he kutsuvat suomettumiseksi on vain korrektia asianhoitoa ja diplomatiaa. Koko suomettumiskäsite on itse asiassa Suomen kansaa loukkaava, sillä sellaista ei ole koskaan ollutkaan.

kaartilainen (nimimerkki)

Mistä lähtien ilmatilan läheisyydessä lentäminen on ollut kiellettyä?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Markus Räsäselle: #20. En edelleenkeenkään käytä usein hymiöitä, tähän sopii.:)

#22. Onko tullut mieleen, että MEP:in pitää itse panostaa toimintaansa, jotta hän pääsee esille? En lainkaan väheksy Satu Hassin tietoja ja taitoja. Jotain häneltä on siinä poliittisessä ympäristössä puuttunut, koska hän ei ole kyseisen pystin saaja.

L. Naltuselle: #23. Jos olisit peruskoulussa, ymmärtäisin väitteesi, ettei suomettumista koskaan ollutkaan. Tekstisi pohjalta olet varttuneempi. Paljon on sinulta jäänyt huomaamatta ja jää edelleen.

Kannattaa erottaa toisistaan asioiden korrekti hoitaminen ja diplomatia ja toisaalta nöyristely, naapurivaltion edun tavoittelu ja samalla oman aseman parantamistavoittelu.

Joko väität ns. kotiryssätkin olemattomiksi? Monet heistä ovat avoimesti kertoneet siitä toiminnasta, mitä he tekivät suomalaisten keskuudessa Venäjän hyväksi. Se on ymmärrettävää. Mutta suomalaisten heitä avustava toiminta ei enää ollut ymmärrettävää.

Suomettuminen on sen verran vahva käsite, että se voi loukata, jos itse sitä toimintaa harjoittaa. Älä unohda, että Suomi on itsenäinen valtio. Se on tai sen pitäisi ainakin olla suvereeni valtio, jonka johtavien poliitikkojen tehtävänä ei ole katsoa Venäjän etua, vaan Suomen etuja ja oikeuksia ja kaikkien muiden maiden oikeuksia.

kaartilaiselle: #24. Kuinka lähelle sinua saa lähestyä, ennen kuin alat arvioida, että tuo tulee päälle?

Myyryläinen (nimimerkki)

Saksi kirjoitata: "Kirjoitukseni teksti on suora lainaus Korholan tiedotteesta:..." Niimpä, objektiivinen ja tasapuolinen lähde joka kirjoittaa itsestään kolmannessa persoonassa.

Saksi kirjoittaa: "Joten ilmeisesti lukemisesi jäi puoleen väliin ja jätti palkintogaalan äänestyksen väliin." En jättänyt vaan nimen omaan kirjoitin ehdokasasettelusta JA äänestyksestä. Sinulta itseltäsi jäi ehdokasasettelu ja kisan järjestäjän kytkökset esittelemättä. Luontevaa sinällään, ottaen huomioon omat ja Korholan tarkoitusperät.

Saksi kirjoittaa Räsäselle: "En lainkaan väheksy Satu Hassin tietoja ja taitoja. Jotain häneltä on siinä poliittisessä ympäristössä puuttunut, koska hän ei ole kyseisen pystin saaja." Ehdollepano heijastelee energia-alan tuottajien tarkoitusperiä ja äänestys parlamentin voimasuhteita. Kummassakaan suhteessa kova ympäristötietoisuus ja ympäristönsuojelua puoltavat asenteet eivät ole hyvässä huudossa. Sehän näkyy tuossa energia-alan äänestystuloksessakin: energiayhtiöiden lobbaama Korhola päihitti uusiutuvia energialähteitä esillä pitäneet vihreät mepit.

mirrikissa (nimimerkki)

25. Saksi: "Kuinka lähelle sinua saa lähestyä, ennen kuin alat arvioida, että tuo tulee päälle?"

Ja mitähän ihmisten läheisyydellä on tekemistä lentokoneiden lentelyyn kansainvälisissä ilmatiloissa? No ei mitään, mutta tuokin kertoo miten köyhää sotapropagandaa Saksi suoltaa ilman mitään häpyä.

Saksin saksimasta lehtijutusta: "..minkä vuoksi asiaa tulivat tutkimaan suomalaiset F-18 –sotilaskoneet. Ne ratkaisivat tilanteen rauhanomaisesti."

Mikä ihmeen "tilanne" on koneiden lentäminen kansainvälisessä ilmatilassa. No ei mikään. Joten ei myöskää tarvittu mitään tilanteen ratkaisua, kun mitään tilannetta ei edes ollut. Typerää saksimaista konfliktin hakua virolaislehdistöltä. Onko rauhantila jotenkin tylsä vai mikä on? Verta pakkiin?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Myyryläiselle: #26. Mitäpä sitä asiasta kiistelemään. Eija-Riitta Korhola valittiin ja se siitä. Ihan niinkuin Suomen hallitus päätti kaasuputkesta, se siitä.

Jokainen joka on sitä mieltä, että Korholan valinta oli väärä, voi siitä valittaa valinnan tekijöille. Jokainen joka on sitä mieltä, että hallitksen päätös oli väärä, voi valittaa asiasta oikeusviranomaisille.

mirrikissalle: #27. Tiedätkö, se lähestymisesimerkki oli vertauskuva, jolla halusin tuoda esille sen, että kun aletaan olla "pintakosketuksessa", ollaan vaarallisen lähellä.

Lienet tietoinen, että maat ovat ilmatilansa loukkauksista hyvin tarkkoja. Jos joku alkaa roikkua kuvaamis- ja tiedonkeruutarkoituksessa tai muissa tarkoituksissa liian lähellä rajaa, se asia tullaan yleensä selvittämään.

On aika myöhäistä harmitella asiaa sen jälkeen, kun jotakin jo ehti tapahtua.

Sinun kannattaisi tutustua näihin ilmatila-asioihin. Lue vaikkapa venäläisiä lähteitä ja venäläisten reaktioita läheltä piti ilmatilatapauksiin.

Muistanet korealaisen siviilimatkustajakoneen tapauksen? Se eksyi reitiltä ja venäläiset ampuivat sen tuosta vain alas. Lentokone oli tosin NL:n ilmatilassa, mutta aika heikkonäköinenkin olisi havainnut sen olevan matkustajakone.

Jos sanot, ettei lentokoneiden "yhteistapaamisessa" Viron edustalla ollut mitään tilannetta, olet poikkeuksellisen hyväuskoinen tai tietämätön - tai asenteellinen.

Myyryläinen (nimimerkki)

Korholasta Saksille: "KOrholan valinta ei ollut parasmahdollinen jos sitä arvioi ympäristön- ml. Itämeren suojelun näkökulmasta. Sen sijaan kilpailun järjestäjätahon tausta yhteisöjen eli Korholan edustamien energiayhtiöiden taholta valinta oli varmaankin mitä onnistunein.

Saksille KAL 007:n alasampimisesta. NL:n lentokoneet eivät ampuneet korealaiskonetta alas "noin vain". Se oli NL:n ilmatilassa, se oli ensin poikennut reitiltään toiseen suuntaan jolloin tutkahavainnoissa sen merkit sekoittuivat USA-laisen vakoilukoneen merkkeihin, sen jälkeen se suuntasi kohti NL:a. Sen valot oli sammutettuina, se lensi suoraan kohti NL-laista lentotukikohtaa, se ei noudattanut sitä seuranneiden NL-laishävittäjien merkkejä poistua NL:n ilmatilasta. Sen jälkeen sitä yrittiin ohjata seuraamaan niitä lentokentälle mutta seyritti paeta. Vasta sen jälkeen se ammuttiin alas. Ainiin; jälkikäteen on paljastunut, että tuota siviiliyhtiön väreissä lentänyttä konetta lensi tuolloin poikkeuksellisesti Korean ilmavoimien lentäjät. Joten ei ihan "siitä vaan".

Jos sitä tilannetta yrität nyt verrata Kaliningradin rahti- y.m.s. koneiden poikkeamiseen kapeasta lentokäytävästä Suomenlahdella niin esimerkkisi on taas taattua saksilaista tavaraa.

Toimituksen poiminnat