Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

Serbia palauttaa holokaustin ryöstöomaisuutta

  • Tämä juttu on myös videona: http://prokarelia.net
    Tämä juttu on myös videona: http://prokarelia.net

STT:n ja Ilta-Sanomien uutisen mukaan Serbia palauttaa 3 000 natsien vainoissa kuolleen juutalaisen omistamaa taloa takaisin. Jutussa kerrotaan, että Serbian kommunistinen hallinto otti II maailmansodan jälkeen holokaustissa kuolleiden juutalaisten rakennukset haltuunsa.

Jutussa ei kerrota mitään siitä, että Stalinin Neuvostoliitto jakoi Hitlerin Saksan kanssa Euroopan etupiireihinsä 23.08.1939. Tämän Molotov-Ribbentrop -sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan mukaan toimittiin myös Suomessa.

Neuvostoliitto katsoi Suomen kuuluvan etupiiriinsä ja yritti pakottaa maan hyökkäyksillään alistukseensa. Mahtava Neuvostoliitto kykeni sotavoimillaan valloittamaan noin 1/3 pakkoluovuttamastaan alueesta. 2/3 se otti Moskovan välirauhansopimuksella ja Pariisin rauhansopimuksella 1947.

Jutussa ei kerrota myöskään suomalaisevakkojen ja Suomen menetyksistä sotien vuoksi. Professori Ilkka Nummelan laskelmien pohjalta, kun se muutetaan bruttokansantuotteen mukaisiksi vuoden 2012 arvoilla, viime sotien taloudelliset rasitteet olivat Suomelle lähes 500 mrd. euroa.

Jutussa myös kerrotaan, että vuonna 2009 lähes 50 maata allekirjoitti julistuksen, jonka mukaan holokaustin uhrien omaisuus palautetaan. Tähän mennessä Serbia on ensimmäinen ja ainoa maa, joka on tämän palautuksen tehnyt.

Miksi vaaditaan vain holokaustissa menetettyjen kiinteistöjen palauttamista? Miksi ei vaadita myös Neuvostoliittoa/Venäjää palauttamaan ryöstämänsä alueet, kiinteistöt ja omaisuuden?

Selitys tähän törkeään ja tahalliseen menettelyvirheeseen on se, että Neuvostoliitto oli ns. voittajien joukossa. Stalinin ja länsiliittoutuneiden tavoitteena oli Saksan talouden perusteellinen tuhoaminen.

Eräs amerikkalainen kenraali on sanonut, että jos he olisivat hävinneet sodan, he olisivat Nürnbergissä tuomittavina saksalaisten sijaan. Länsiliittoutuneet ja Neuvostoliitto tekivät lukuisia massiivisia sotarikoksia ja tarkoituksellisia satojatuhansia siviiliuhreja vaatineita operaatioita sodan aikana.

Sodan lopussa neuvostosotilaat kylläkin raiskasivat Berliinissä pari miljoonaa saksalaista naista ja tyttöä, mutta he eivät tuhonneet keskitysleirejä, vaan ottivat ne omaan käyttöönsä - ja jatkoivat raakaa GULAG-toimintaa sodan jälkeen Saksassakin.

Ovatko uhrivaltiot toimineet aktiivisesti neuvostoryöstön korjaamiseksi? Ei ainakaan Suomi ole toiminut, sen poliittinen johto ei presidentti Urho Kekkosen ajan jälkeen ole tehnyt yhtään mitään asian hyväksi.

Eräänlaisen pelkuruuden, opportunismin ja neuvostomielisyyden huipun teki Suomen presidentti Mauno Koivisto, joka ei aluksi edes vastannut Neuvostoliiton viimeisen Politbyroon ja presidentti Boris Jeltsinin hallinnon diplomaattiviesteihin niiden valmiudesta alueneuvotteluihin.

Ehkä poliittisen johdon tyly arvio on se, etteivät karjalaiset enää äänestä menetyksistään ja vaikenemalla asia unohtuu. Olemalla hiljaa, ei myöskään ärsytetä suurta naapurivaltiota. Joten nykyinen Venäjä saa täyden hyödyn Neuvostoliiton ryöstösaaliista ja uhrit on painettu hiljaisiksi.

Uhreiksi valitaan yleensä ne henkilöt, jotka itse eivät kykene puolustamaan itseään, eikä uhrien puolustajia juurikaan löydy.

Tätä tilannetta Venäjän presidentti Vladimir Putin on täysimääräisesti käyttänyt hyödykseen ja lisännyt muun maailman paineita suuttumisellaan ja uhkailuillaan, jos aluemenetyksiin uskalletaan jotenkin puuttua.

On outoa, että Putin yhä kuvittelee vanhan venäläisen sanalaskun olevan oikeassa. Sen mukaan minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa. Sananlasku ei ole voimassa, eikä ryöstö anna minkäänlaista omistusoikeutta toisen omaisuuteen.

Maailman valtioiden on lopetettava pahuuden voimien eli voimapolitiikan ja väkivallan kunnioittaminen ja siirryttävä selvittämään myös II maailmansodan kaikki rikokset. Erityisesti ne, jotka edelleen ovat voimassa, kuten aluekysymykset.

Tässä hampaattomaksi osoittautuneella YK:lla ja erityisesti sen ns. turvallisuusneuvostolla on mittava sarka edessään.

YK:n sveitsiläinen alakomissio teki resoluution jo vuonna 2005, jossa se tuomitsi erittäin selväsanaisesti tehdyt valtiorikokset. Nämä ns. Pinheiron periaatteet sanovat, että jokaisella pakolaisella on oikeus palata kotiinsa ja siten saada omaisuutensa takaisin.

Suomi on hyväksynyt ns. Pinheiron periaatteet ja allekirjoittanut holokaustilistan.

Aivan samoin jokaisella maalla ja evakolla, pakolaisella kotimaassaan, on oikeus palata ja saada omaisuutensa takaisin. YK:n - ja Suomen valtion - on syytä ryhtyä toimenpiteisiin tämän asian toteuttamiseksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Serbia toimi pään avaajana. Toivottavasti toiset seuraavat perässä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pekka Iiskonmaki 30.3.2016 17:53. Toivotaan niin, vaikka luulen, että toiset, erityisesti Suomi, ovat pelon vallassa.

Kun Venäjän federaatio luhistuu, silloin seuraavan kerran katsotaan, uskaltaako Suomi toimia mitenkään, vai onko se jälleen passiivinen sivustaseuraaja ja neuvostotukija, kuten Koiviston aikana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saksaiasomisteiset Suomen Petrooli ja Trustivapaa Bensiini menivät Neuvostoliitolle ja niistä muodostettiin Teboil, joka toi ylihintaan polttoaineetta Neuvostoliitosta, jonka valtiomme korvasi, tämä oli veronkiertoa parhaimmillaan.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #11

Aimo Remes 31.3.2016 15:19. Vielä järjettömämpi oli tilanne ns. sotakorvausten kohdalla. Kun katsoo kansantalouden lukuja, ne on merkitty vienniksi.

Nykyisen yhteiskunnan rasitteena vuoden 2012 arvoilla kyse oli ns. sotakorvauksissa 50-60 MRD. eurosta. Joten nytkin kannattaisi lahjoittaa 50-60 mrd. euroa vihollismaalle, kun se on niin siunauksellista.

Tein juuri videon, Pahuuden valta, jonka laittanen näkyville loppuviikosta tai maanantaina. Ei voi muuta todeta kuin sen, että tämä yhteiskunta kokonaisuudessaan on täysin järjetön! Ja ihmiset vielä uskovat siihen.

Pekka Iiskonmaki

#2
Venäjän luhistuessa Suomi on hädässä.

Mitä me nytten sitten tehdään? Siinä haukotellaan parikymmentä vuotta ja sitten alkaa loputon jossittelu. Miksi virolaiset ryöstivät meiltä Karjalan.

Nyt pieni Viron kansa on vienyt vain työpaikat ja firmat Suomesta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pekka Iiskonmaki 30.3.2016 18:07. Heh, olen aika lailla eri mieltä. Jos energian hinta ei äkkiä pomppaa ylös, Venäjän federaatio luhistuu parissa vuodessa. Jos energian hinta pomppaa ylös, Venäjä ostaa taas aikaa lisää, mutta ei tapansa mukaan korjaa mitään todellisia ongelmia, puuttuu vain ilmifunktioihin - ja lisää väkivaltaa.

Joten Suomen poliittisella johdolla alkaa olla aika kiire tehdä skenaario siitä, kun federaatio luhistuu. Tämä ei enää ole läheskään vain minun käsitykseni, yhä useampi venäläinen ja kansainvälinen toimisto on tullut samaan tulokseen.

Syynä ovat sekä sisäiset erimielisyydet että taloudellinen paine. Kyllä niissä ihan riittävästi tekijöitä on. Toivottavasti länsi ei ole yhtä typerä kuin Neuvostoliiton luhistuessa.

En oikein ymmärrä tuota Viro-kommenttiasi. Koska virolaiset ryöstivät meiltä Karjalan?

Pekka Iiskonmaki

''En oikein ymmärrä tuota Viro-kommenttiasi. Koska virolaiset ryöstivät meiltä Karjalan?''

Petserin alue närästää virolaisia. Tilaisuuden tullen voisi Petserin aluetta tarkastella laajemmassa merkityksessä ja palauttaa korkoineen Viron valtion yhteyteen.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pekka Iiskonmaki 30.3.2016 18:15. Petserin alue ja Narvan itäosa, ne närästävät virolaisia. Venäjä suuttui kovasti, kun Viro Riigikogun päätöksessään laittoi neuvoteltuun rauhansopimukseen ingressin, jossa se puhui miehityksestä.

No, Viro poisti sen, neuvotteli uudelleen ja teki Riigikogussa uuden päätöksen, jossa ei ole mainintaa miehityksestä. Venäjä ei puolestaan ole ratifioinut sopimusta.

Joten Viron poliitikot ovat ottaneet oppia Suomesta. Erona näyttää olevan se, että virolainen poliitikko kyllä puhuu kovia, mutta äänestää Venäjän tahdon mukaan. Suomalainen suomettunut poliitikko on sitä tehnyt iät ja ajat.

Pekka Iiskonmaki

#6
EU ja NATO edellyttivät, että Venäjän ja Viron välillä ei ole muodollisia rajakiistoja.

Virossa on suuri venäläisvähemmistö, joten miten Virolla voisi olla venäläiskammo? Venäläisistä puhutaan nykyisin omina ihmisinä. Harvoin kuulee tibla sanaa.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #8

Pekka Iiskonmaki 30.3.2016 18:34. Sellainen muodollisten rajakiistojen ei-vaatimusta ei ole missään jäsenyyskriteereissä mainittu.

Kööpenhaminan kriteerit määrittävät, mitkä ovat todelliset jäsenkriteerit. Olen niitä käsitellyt mm. tällä sivulla: http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=1...

Kaikki muu on poliitikkojen keksimää juttua.

En ole koskaan kuullut mitään tibla-sanaa. Ja kun kulkee esim. Tallinnassa, ei ole mitään eroa sillä, puhutaanko viroa vai venäjää. Kaikki ihmiset ovat ihmisiä. Joten olet oikeassa, kun kysyt, miten Virolla voisi olla venäläiskammo. Ei sellaista ole, vaikka Venäjää pelätäänkin.

Venäjä ei ole arvaamaton. Niin kauan kuin Putin sitä johtaa, se on täysin arvattavissa eli se aina käyttää väkivaltaa tai sillä uhkaamista. Tosin se on arvaamatonta, mihin väkivaltauhkaus milloinkin kohdistuu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hyvä ja äärimmäisen aktuelli blogi! Karttoja 1921-42 -sivulle on valittu teemakeskustelun tueksi itsenäisen Suomineidon historian vaiheista muutamia korkearesoluutioisia karttoja, joista voi katsella 'suurennuslasilla' pakkoluovutettuja alueita ja vaikkapa naapurustomme nimenmuutoksia (Vironmaa, Petrograd jne. - mikä muuten on Kainuunmeri?) ja mukana on muutakin valottavaa tausta-aineistoa vv. 1921 - 1942. Kipaiskaapa tutkailemassa jahka ehditte: http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Veikko Savolainen 30.3.2016 18:30. Hyviä karttoja. Pakkoluovutettujen alueitten kartta on myös videossa mukana.

Toimituksen poiminnat