Serbia palauttaa holokaustin ryöstöomaisuutta

STT:n ja Ilta-Sanomien uutisen mukaan Serbia palauttaa 3 000 natsien vainoissa kuolleen juutalaisen omistamaa taloa takaisin. Jutussa kerrotaan, että Serbian kommunistinen hallinto otti II maailmansodan jälkeen holokaustissa kuolleiden juutalaisten rakennukset haltuunsa.

Jutussa ei kerrota mitään siitä, että Stalinin Neuvostoliitto jakoi Hitlerin Saksan kanssa Euroopan etupiireihinsä 23.08.1939. Tämän Molotov-Ribbentrop -sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan mukaan toimittiin myös Suomessa.

Neuvostoliitto katsoi Suomen kuuluvan etupiiriinsä ja yritti pakottaa maan hyökkäyksillään alistukseensa. Mahtava Neuvostoliitto kykeni sotavoimillaan valloittamaan noin 1/3 pakkoluovuttamastaan alueesta. 2/3 se otti Moskovan välirauhansopimuksella ja Pariisin rauhansopimuksella 1947.

Jutussa ei kerrota myöskään suomalaisevakkojen ja Suomen menetyksistä sotien vuoksi. Professori Ilkka Nummelan laskelmien pohjalta, kun se muutetaan bruttokansantuotteen mukaisiksi vuoden 2012 arvoilla, viime sotien taloudelliset rasitteet olivat Suomelle lähes 500 mrd. euroa.

Jutussa myös kerrotaan, että vuonna 2009 lähes 50 maata allekirjoitti julistuksen, jonka mukaan holokaustin uhrien omaisuus palautetaan. Tähän mennessä Serbia on ensimmäinen ja ainoa maa, joka on tämän palautuksen tehnyt.

Miksi vaaditaan vain holokaustissa menetettyjen kiinteistöjen palauttamista? Miksi ei vaadita myös Neuvostoliittoa/Venäjää palauttamaan ryöstämänsä alueet, kiinteistöt ja omaisuuden?

Selitys tähän törkeään ja tahalliseen menettelyvirheeseen on se, että Neuvostoliitto oli ns. voittajien joukossa. Stalinin ja länsiliittoutuneiden tavoitteena oli Saksan talouden perusteellinen tuhoaminen.

Eräs amerikkalainen kenraali on sanonut, että jos he olisivat hävinneet sodan, he olisivat Nürnbergissä tuomittavina saksalaisten sijaan. Länsiliittoutuneet ja Neuvostoliitto tekivät lukuisia massiivisia sotarikoksia ja tarkoituksellisia satojatuhansia siviiliuhreja vaatineita operaatioita sodan aikana.

Sodan lopussa neuvostosotilaat kylläkin raiskasivat Berliinissä pari miljoonaa saksalaista naista ja tyttöä, mutta he eivät tuhonneet keskitysleirejä, vaan ottivat ne omaan käyttöönsä – ja jatkoivat raakaa GULAG-toimintaa sodan jälkeen Saksassakin.

Ovatko uhrivaltiot toimineet aktiivisesti neuvostoryöstön korjaamiseksi? Ei ainakaan Suomi ole toiminut, sen poliittinen johto ei presidentti Urho Kekkosen ajan jälkeen ole tehnyt yhtään mitään asian hyväksi.

Eräänlaisen pelkuruuden, opportunismin ja neuvostomielisyyden huipun teki Suomen presidentti Mauno Koivisto, joka ei aluksi edes vastannut Neuvostoliiton viimeisen Politbyroon ja presidentti Boris Jeltsinin hallinnon diplomaattiviesteihin niiden valmiudesta alueneuvotteluihin.

Ehkä poliittisen johdon tyly arvio on se, etteivät karjalaiset enää äänestä menetyksistään ja vaikenemalla asia unohtuu. Olemalla hiljaa, ei myöskään ärsytetä suurta naapurivaltiota. Joten nykyinen Venäjä saa täyden hyödyn Neuvostoliiton ryöstösaaliista ja uhrit on painettu hiljaisiksi.

Uhreiksi valitaan yleensä ne henkilöt, jotka itse eivät kykene puolustamaan itseään, eikä uhrien puolustajia juurikaan löydy.

Tätä tilannetta Venäjän presidentti Vladimir Putin on täysimääräisesti käyttänyt hyödykseen ja lisännyt muun maailman paineita suuttumisellaan ja uhkailuillaan, jos aluemenetyksiin uskalletaan jotenkin puuttua.

On outoa, että Putin yhä kuvittelee vanhan venäläisen sanalaskun olevan oikeassa. Sen mukaan minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa. Sananlasku ei ole voimassa, eikä ryöstö anna minkäänlaista omistusoikeutta toisen omaisuuteen.

Maailman valtioiden on lopetettava pahuuden voimien eli voimapolitiikan ja väkivallan kunnioittaminen ja siirryttävä selvittämään myös II maailmansodan kaikki rikokset. Erityisesti ne, jotka edelleen ovat voimassa, kuten aluekysymykset.

Tässä hampaattomaksi osoittautuneella YK:lla ja erityisesti sen ns. turvallisuusneuvostolla on mittava sarka edessään.

YK:n sveitsiläinen alakomissio teki resoluution jo vuonna 2005, jossa se tuomitsi erittäin selväsanaisesti tehdyt valtiorikokset. Nämä ns. Pinheiron periaatteet sanovat, että jokaisella pakolaisella on oikeus palata kotiinsa ja siten saada omaisuutensa takaisin.

Suomi on hyväksynyt ns. Pinheiron periaatteet ja allekirjoittanut holokaustilistan.

Aivan samoin jokaisella maalla ja evakolla, pakolaisella kotimaassaan, on oikeus palata ja saada omaisuutensa takaisin. YK:n – ja Suomen valtion – on syytä ryhtyä toimenpiteisiin tämän asian toteuttamiseksi.

 

karjala
Helsinki

Karjalan Kuvalehden päätoimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu