Avoimuuden puolesta Suomalaisessa politiikassa tarvitaan paljon lisää avoimuutta!

”Hehän voivat pettää meidät”

Presidentti Putinin pilkatessa talouspakotteita hän sanoi pakotelistalle joutuneista ihmistä (mm. STT/IS: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288668154534.html): ”Tarvinnee pysyä pois heidän seurastaan, hehän voivat pettää meidät”.

Mitä tämä lause todella merkitsee? Putinin koulutuksena ja kokemuksena on KGB, väkivalta ja ihmisten manipulointi. Tältä pohjalta ja nykyisestä asemastaan katsoen Putin epäilee kaikkea, myös omia kavereitaan.

Ovatko kaverit loppuun saakka uskollisia vai pettävätkö he Putinin, kun omat edut ja rahansaanti ovat selvästi uhattuina? Putinin kaverit ovat Venäjän historian suurimmasta korruptiosta hyötyneet valtaisasti. Laskevatko Putinin kaverit tuhoutuvansa tsaarin ja federaation kanssa?

Kaksi kysymystä. Lipsauttiko Putin totuuden kertoessaan epäilevänsä kavereittensa pettävän meidät? Varautuvatko kaverit pettämään? Varautuuko Putin jo siihen?

Toinen kysymys on, keitä ovat ”me”? Ilmeisesti se joukko, joka hallitsee Venäjää totalitaarisen imperialismin opeilla Putinia tukien.

Venäjä ja Putinin valta sortuvat toisista piittaamattomaan ahneuteen, itse kehitettyyn korruptioon ja sitäkin varten rakennettuun vallan vertikaaliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jan Rossi

Hyvä Veikko Saksi, Suomi tulee saamaan Karjalan takaisin siinä vaiheessa kun Putin syrjäytetään ja Venäjän asenne muuta maailmaa kohtaan muuttuu. Kun Krim palautetaan Ukrainalle, siinä samassa Karjala palautetaan Suomelle ja Kuriilit Japanille. Ilman vääryykisen oikaisemista Venäjä ei voi koskaan kehittyä oikeusvaltioksi ja demokratiaksi.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jan Rossi 22.3.2014 16:00. Tällä näkymmällä Venäjän federaatio hajoaa samalla, kun Putinin valtakausi loppuu vastoin hänen omaa tahtoaan. Minusta nämä Krimin tapahtumat osaltaan vain kiihdyttivät tätä kehitystä.

Venäjästä tuskin kehittyy demokraattista oikeusvaltiota, se on täysi mahdottomuus ainakin Putinin ollessa sen johdossa. Sellainen ajatuskin on liian kaukana vakoojan ja KGB-miehen ajatusmaailmasta.

Siinä olet täysin oikeassa, ettei Venäjä tule kehittymään, ennen kuin se oikaisee tekemänsä vääryydet. Ihmisten meemit eivät koskaan unohda kärsittyä suurta vääryyttä. Eivät unohtaneet venäläisetkään itse ollessaan mongoli-tataarien vallan alla.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan Putinilla on kymmenien miljardien omaisuus ja se ei ole kyllä karttunut mistään normaaleista palkkatuloista. Talouspakotteita määrittäessään niin EU kuin myös USA ovat toimineet kaksinaismoraalisesti. Pakotelistalle joutuneiden henkilöiden valintaan on vaikuttanut se, että he ovat olleet myötävaikuttamassa Ukrainan/Krimin kriisin syntyyn. Miksi presidentti Putin ei ole tuolla listalla?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jukka Kuhanen 22.3.2014 16:18. Onhan se hienoa, kun noin 150 000 dollarin vuosipalkasta kyetään kymmeniä miljardeja euroja säästämään ja samalla lahjoittamaan suuria summia muille tahoille. Ja rakentamaan esim. Valamon pääluostaria vastapäätä olevalle saarella 5 milj. dollarin pikku datshan. Mustanmeren miljardikolossi onkin virallisesti kokonaan muuten rahoitettu.

Putinin ja Medvedevin pitäisi nimenomaan olla tuolla listalla. On sinänsä hassu asia, ettei päätekijöitä ole sille otettu. Mutta ehkä se on diplomaattisesti toistaiseksi mahdotonta.

Toimituksen poiminnat